Home Рубрики Коментарът на ... Бойко и Владимир Илич. Някои разлики и прилики

Бойко и Владимир Илич. Някои разлики и прилики

2 min read
0
0
19
Любомир Кольовски

В поредната си медийна изява – интервюто пред германския вестник FAZ, Бойко Борисов се изповяда: “Отдавна съм разведен и живея сам. Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам. Ако хората ги интересува, мога да го кажа: Аз съм човек с човешки потребности.”  Този епизод от разговора му с журналиста хер Мартенс просълзи голяма част от българските домакини и създаде за пореден път усещането, че премиерът е човек от народа, представител на широките народни маси, репресирани от комунистите. Някога Владимир Илич също изплака: “Човек съм и нищо човешко не ми е чуждо.” и така внуши на широките работническо-селски маси, че е частица от тях. За разлика от Бойко, обаче, др. Владимир Илич не употребяваше тютюневи изделия и алкохолни напитки. Др. Илич не се е развеждал и до живот е бил верен на др. Крупская. А др. Борисов е сменил не една и две жени.

loading...

Др. Владимир Илич е бил безразличен към парите, не се е снимал в близост до нощното си шкафче и няма сведения да е притежавал късо нарезно оръжие – револвер или пистолет, защото пред кабинета др. Владимир Илич денонощно е стоял на пост Човекът с пушка – нещо, което е описано в съветската класика. За пазвантите на Бойко нищо  не е написано нито в нашенската, нито в съветската и руската класика и те са дълбоко засекретени. Познава ги само Мата Хари, но и тя е в неизвестност и не може да даде показания.

Защо Бойко посмя да си признае своите слабости и човешки несъвършенства? Защото Бойко остана верен на своя произход – милиционеромутренската БКП и нейните последователи – бившите чекисти, които сега съставляват ГЕРБ и олицетворяват съкровените мечти на НКВД, КГБ и останалите репресивни органи, създадени от др. Владимир Илич и следовниците му. Няма как Бойко да избяга от заветите на родителите си, нищо че дядо му е убит комунистите.

Има и още една сходна черта в биографията на Бойко и Владимир Илич. И двамата са пребивавали в землянки и колиби – Бойко като школник в Банкя, а Владимир Илич по времето, когато се е укривал от царските жандарми в една колиба в Разлив, някъде във  Финландия. Този сюжет е пресъздаден в живописно платно.

Има и други прилики и отлики между Бойко и Владимир, но те са по-незначителни и донякъде са отегчителни.

Load More Related Articles

Check Also

Докога ще ни правите на камилчета?

Затварянето било добро решение, поетапно щели да ни пускат свободно да си пасем. Това разб…