Home Рубрики Коментарът на ... Брифингът на онуй накратко

Брифингът на онуй накратко

1 min read
0
0
46
Бойко Борисов

“Държал “службата” бодро и устремно! Братята хървати много се готвили, но не се изявили, както Той се изявил в София на срещата на върха, когато всички лидери се разхождали на центъра на София. Това било най-посетен съвет бил, да знаете, в София. Всички колеги започвали със срещата в София /за чий – не си сподели Светиня Му/.

loading...

Република Северна Македония трябвало точно така да се казва, защото без република било географско понятие!!!

С колегите се съгласили да дадат път. Искал да си сподели декларация, която била съгласувана. От Загреб /много му било мъчно за Пленкович, който бил самичък в залата, построена специално за срещата/, точките били много важни, ама помощта всяка е помощ. Някакво дарение имат огромни претенции как помагали.

Точка втора за мащаба на кризата изисквал единство и солидарност, включително и към Западните Балкани. Трета точка – ЕС мобилизирал 3,3 милиарда евро за Западните Балкани и то незабавно за здравния сектор. За мънички помощи много се говори, ама те не са важни. За социално-икономическо възстановяване пакет от 730 милиона евра и 1,7 милиарда евро от Европейската банка за проекти.

/тук изпадна в кратък екстаз при цитирането на еврото/.

България била спомената с правова държава, върховенство на закона, свобода на словото /с какво не стана ясно и защо/.

Много бил подкрепен от много други колеги. Имало недопустими изказвания от Македония, че България била фашистка държава и не е спасила македонците, а само българските евреи, което било гавра с българския народ. Той ходил и в Скопие да изкаже своята скръб.

Ние твърдо сме ги подкрепяли, но твърдо сме държали и на историята. А приятеля му Мицотакис, бил против Преспанското споразумение, но бил длъжен да го спазва.

Коронавирусът – резултатите били изключително лоши. Институтът КОХ казал, че пандемията не е минала, а ние винаги гледаме по навик какво правят германците и им е отпуснала права на тяхна отговорност. Дистанция, дезинфекция и при нарастване над 100 човека на ден – отново затваряне!!!

Клъстър имало в момента за по-голяма бройка /?/. Да се пазим един друг, да спазваме дистанция. Разхлабването – ВИЕ СТЕ СИ БИЛИ РАЗХЛАБЕНИ ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН!! Нищо не е спирало, банките не са спирали, фирмите не са спирали…

Нито една мярка няма, където да е по-навреме направена от нас.

Ако някоя телевизия пуска този наш разговор, си е на нейна отговорност, аз не настоявам…..!!!”

Това е накратко брифинг-зарята на Онуй днес!

Ще се гръмна! Това за разхлабените ми дойде в повече, ама аз съм си виновна, преди всяко Негово гледане и слушане трябва поне шепа успокоителни, а най-добре мента, ГЛОК и валериан!!!!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Ченгеджийска атака на Борисов срещу президента

Бойко изпълзя на светло след стотина дни протести и продължи да твори селските си интриги.…