Home Рубрики Коментарът на ... БСП на кръстопът

БСП на кръстопът

1 min read
0
0
124
Сергей Станишев и Георги Гергов

Днес Гергов и Станишев не пропуснаха отново да нападнат с критики Корнелия Нинова на пленума и по медиите. Не че има някой учуден. По-скоро всички са отегчени…

За тридесет години БСП се превърна в раздирана от вътрешни крамоли партия, която вместо да насочи усилията си навън, хвърля цялата си енергия в противопоставящи се лобита вътре в партията.

И не знам как така за социалистите не е ясно, че в партията им има една проказа с много имена. Олигарси и хора само с партийна кариера, които заради личните си интереси и богатства са готови да прегазят и идеи и партия и бъдеще. И които много лесно се продават. А купувачи в политиката винаги има.

Големият успех на ГЕРБ на тези избори беше да вкара Станишев в листата на БСП. С което моментално им отне поне един -два мандата на изборите. За мен Станишев и Гергов са троловете на Баце в партията-столетница. Което не е и учудващо предвид овъртолеността на много от българските политици в различни политически схеми.

Затова и социалистите трябва да осъзнаят нещо. Няма как да продължат като една партия и с хора като Нинова, Кирил Добрев, социалисти, които са верни на идеите и хора като Гергов и Станишев. Хората никога няма да ги възприемат като едно цяло. Заради лъжицата с катран винаги ще отричат партията. Трябва да режете из дъно със скалпел. Защото иначе ще се самоизядете и ще лишите България от нормална левица. Избирайте!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Споко, помислете преди да ударите!

Канонада от стрели по Мая Манолова, заради словата й: “Аз не съм против ГЕРБ.Ако БСП…