Home Рубрики Коментарът на ... Чакаме новият проект

Чакаме новият проект

1 min read
0
0
404
Слави Трифонов

Вчера чалгаджията Слави Трифонов обяви, че се оттегля от телевизията и шоуто му повече няма да се излъчва. От юли месец. Всички очакваме краят на ГЕРБ след изборите за Европейски парламент. По всякаква политическа и друга логика, краят им наближава. Още повече, че подобни лидерски партии не съществуват повече от десетилетие и оттичат в канализацията на историята. Затова и статуквото трябва да си приготви новите играчи, новите проекти, за да има нещо новичко и шаренко, с което да се заблудят зрителите.

loading...

От много време пиша, че проектът „Слави” се държи за подобен момент. След референдума, който организира, както и циркаджийският кастинг за политици, стана ясно, че проектът е задвижен. И понеже българският народ традиционно не помни повече от три дни, ще припомнят хубавото, ще заметат лошото и ето ти го новият Спасител на народа!

И всички ще забравят публичното духане, което направи в шоуто си на Борисов, Цацаров, Караянчева и прочие герберасти. И как никога не направи нищо, с което да застраши властта. Защото, нали разбирате, ако я беше застрашил, нямаше да е в БТВ толкова години. Елементарно заключение.

И сега ще е времето, когато народът е обезверен, за всякакви лъскави нови проекти, досега стоящи в склада. Както преди време Волен Сидеров с „Атака”, Марешки с „Воля”, „Гергьовден”….уж различни, а все еднакви. Защото в момента, в който влязат във властта, става видно, че са част от едното цяло на досегашната шайка.

Интересно е сега кои ще са проектите. Слави със сигурност. Манолова вероятно ще се пробва на местните избори за кмет на София, но тя така или иначе е от крилото на Сергей и съответно с едни и същи разбирания като шайката.

Дребните протестърчета, поредните умни и красиви, вероятно ще им ударят едно финансово рамо и ще могат да вземат участие в управлението по места, за да крепят като патерици статуквото. Виждам и някакви сдружения, които много се пънат да са опозиция и са веднага отразявани, което също е съмнително, защото официозите не пишат за никого, който е реална опозиция.

Затова и не се лъжете по шаренкото и лъскавото. То е характерно за цирка. А циркове вече достатъчно гледахме. Пригответе се за смяна на системата. За да престанем да избираме циркаджии, които да ни играят едни и същи представления. И да престанем да сме лековерните дебили, на които могат лесно да се дърпат конците, защото вярват във всичко, което им кажат.

Статуквото умря, да живее статуквото! Това ли искаме? Или искаме ние да определяме съдбата си. Да престанем да избираме избора на политически партии. Да започнем да мислим. Не е трудно. Опитайте..

Елена Гунчева

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Българите, Борисов, тунели не ядат!

Премиеринът днес отново “блесна” с изказване. Топлофикациите били много задлъж…