Home Рубрики Коментарът на ... Да бъдем живи и здрави

Да бъдем живи и здрави

1 min read
0
0
265
НАПаст

Много важна част от пожеланието на Главната Мутра за Великден. Явно самият той осъзнава какъв подвиг и геройство е да оцелееш жив, и особено здрав в ръководената от него територия.

loading...

Абсурдите надминават и фантазията на Карел Чапек и Стивън Кинг. На “проспериращата” територия аборигените са разделени на две – гербави и матриял.

Гербавите се отличават с привилегии- могат да правят бизнес, без да спазват правилата, в списъкът за изпълнители на обществени поръчки са, държавата им опрощава данъци и им дава субсидии и пари от еврофондовете. При тях проверките от НАП безусловно минават с резултат: Нема проблем!

Матриялът от друга страна се отличава със задължения – наивните да смятат, че могат да правят бизнес, без да се отчитат ежемесечно на първата група и да се опитват стриктно да спазват законите, са ритуално обезглавявани от съответната проверяваща институция. За да се научат, че имат правото само да са наемни работници на първата група. На неразбралите се дава показен урок, влачат се по съдилища, обясняват се като дебили и им разпродават имуществото, докато останат с по един парцал на гърба си на улицата. Докато на първата категория дори фирмата им да фалира, те продължават да си карат новите джипове и да почиват на Малдивите, а НАП се прави, че пасе трева!

Мисля си, какви ли разходи ще направи НАП за продажбата на везните за 1 ЛЕВ!!! Каква ли виртуозна мисъл е взела подобно уникално решение! Толкова е абсурдно, че в първия момент човек мисли, че се шегуват. Да, ама не! В държавата на мутрите абсурдите нямат край….

Затова…..ами да сме живи! Ако имаме късмет – и здрави! Но ако не възкръснем като народ сами чрез вярата си, никой няма да дойде да ни възкреси и да каже: Лазаре, стани!

Бог да пази България! И вярващият български народ!

Елена Гунчева

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Вие, които отминавате….

Всеки ден виждам лицата на тези, които с безучастни очи гледат протестите. Или с подигравк…