Home Рубрики Коментарът на ... Да срещнеш Господ в Давос

Да срещнеш Господ в Давос

1 min read
0
0
71
Владимир Танев

Май вече съм го писал. Моят първи Давос бе в далечната 1993 година – дни след официалния старт на Дарик радио. Това е много години преди Бойко Борисов да чуе за пръв път за Световния икономически форум. Бях официален пратеник на първопроходилата медия. Посланик в Швейцария по това време бе Елена Кирчева. На нея лично благодаря за експресната логистика.

Централата на форума е една бетонна сграда, приличаща на бункер. Там вървят основните форуми. В нейните кулоари е абсолютна фриволна среда. Пиеш си кафето и изведнъж се натъкваш я на президента на Пепси Кола, я на Боно, я на президента на Казахстан. Без да имаш уговорка, можеш да ги спреш и заговориш. Никой няма да ти попречи. В такива ситуации можеш да си направиш селфи и с президента Тръмп, и с неговата дъщеря Иванка от първия му брак. Иначе после можеш да биеш тъпана за нарочна среща с този или онзи.

Неходилите в Давос трябва да са наясно как се печели световната слава. Щото няма проблем в кулоарите да срещнеш и самия Исус Христос. Важното е само правителствената Севдалинка да е нализо…

Автор: Владимир Танев

Load More Related Articles

Check Also

Мисирки, келеши и идиоти пречат на просперитета на мутрите

Признавам размаха на Бойко Борисов, дори изпитвам нездрав респект към пълното му безхабери…