Home Рубрики Коментарът на ... Данчо нищо не разбира от финанси и бюджет, независимо, че е в парламента от години

Данчо нищо не разбира от финанси и бюджет, независимо, че е в парламента от години

1 min read
0
0
47
Любомир Кольовски

Чух Йордан Цонев, депутат от ДПС, да казва пред журналисти, че работата на един финансов министър е преди всичко да подсигури фиска, а не да осигури бизнеса с данъчни отстъпки.”, Цонев, известен сред широката общественост и като Данчо Ментата, според мен има много погрешни представи за задълженията на министъра на финансите.

loading...

И се сетих как преди години проф. Николай Василев (царство му небесно – студентите му го боготворяха), тогава вицепремиер и министър на образованието и науката, в едно интервю каза, че работата на финансовия министър е така да изпълнява бюджета, че да осигурява средства за ония сектори, за които парите наистина са необходими (цитирам го по памет).

Осигуряването на фиска е самоцел и Данчо нищо не разбира от финанси и бюджет, независимо, че е в парламента от години.

Управлението на държавата и републиканския бюджет е политика, не е казино и не е игра на рулетка – все области, откъдето Данчо е тръгнал към политиката отначало в СДС, а сетне в ДПС.

Аз залагам на политическите възгледи и мироглед на проф. Василев, защото политическите му възгледи бяха и са национално отговорни и държавнически.

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Практикуващите “патриотинг” се дразнят от истината

Обединените и.д.и.о.т.и предлагат да се закриват профили и сайтове, които според тях разпр…