Home Рубрики Коментарът на ... Държавата е разбрицана, колкото и това да се укрива зад висопарните приказки на премиера

Държавата е разбрицана, колкото и това да се укрива зад висопарните приказки на премиера

2 min read
0
0
14
Любомир Кольовски

Пропукване, разлом и разпад на управляващата коалиция. Върхушката на Бойко, очевидно, се разпада. Саморазрушава се отвътре. Очакван, предвидим и неизбежен процес.

loading...

“Шокиращи данни за ВиК сектора, за язовирите и тяхното стопанисване изнесе министърът на околната среда Емил Димитров- Ревизоро.

Бургас може да остане без вода, след 6 месеца предстои водна криза. Това предупреди в парламента министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

Той поиска извънредно думата в пленарна зала и уточни, че изявлението му е заради форсмажорни обстоятелства.

“Идвам с добри намерения, не смятам да се конфронтирам било с някой от вас, било в политически план, това е мое лично изказване и не ангажирам никой от политическа сила”, заяви той.

540 язовира у нас са от първа степен на потенциална опасност.

Димитров обясни, че става въпрос за язовир “Камчия”.

“От януари МОСВ пише 10 пъти отчети, графици, 10 пъти пращаме информация и до Министерския съвет, направили сме два консултативни съвета по водите. Всички са взели единодушно решение, че в случай, че трета година има суша, потреблението е в стандартните размери и обеми, Бургас ще остане без вода за питейно битово снабдяване”, каза министърът. Нищо не последва от това, посочи той, цитиран от GLASOVE.COM.

Не е изключено и други министри да изпищят за състоянието на ресорите им. В подобно плачевно състояние са  здравеопазването, транспортът, промишлеността, селското стопанство, образованието и цялата ни разбрицана държава, колкото и това да се укрива зад висопарните приказки на премиера. Дали министрите си споделят с началника истините за съсипаната България? Или те лъжат него, а той лъже нас?

Load More Related Articles

Check Also

Докога ще ни правите на камилчета?

Затварянето било добро решение, поетапно щели да ни пускат свободно да си пасем. Това разб…