Home Рубрики Коментарът на ... Държавата се вмириса

Държавата се вмириса

1 min read
0
0
137
Елена Гунчева

Буквално и преносно. Воня на мърша от заровените набързо избити прасета се носи в трептящата жега в България. Какво значение има екологичната катастрофа? Нима досега не се тровят хората с уран, с манган, с други отрови в питейната вода? Нима не ги обгазявате с химически отрови от „наште“ предприятия? Нима и досега не дишат въздух, пълен с отрови, от които болестите плъзват като чума по хората….

И държавата мирише….мирише на мърша. На мършата в прокуратурата, в съдебната система и в управлението на страната ни. Вони на гнило, на болест, на чума….

Нима познавате политик, с когото бихте се здрависали, без след това да искате да си измиете ръцете с белина? Нима познавате управляващ, от когото да не ви е гнус?

Моралът е сапунът на душата. И също като за телата, трябва да се употребява постоянно. Ако един ден си без морал, след това нищо не може да заличи мръсотията.

Разбрахме, че Пацо все пак има незаконна тераса. Половин година цялата държава се занимава шефът на комисията, която трябва да следи за корупцията, дали не нарушава закона? Сега се оказва, че все пак нарушение има. А той вече е прокурор в специализираната прокуратура. Морал!?! Моля? Какво беше това?

Номинираният не знае не само теория на правото и държавата, но и не си е прочел Конституцията. От думите му вони на агресия, корупция и липса на морал. И на политически ибрикчия.

Прокуратурата се превърна в бухалката на правителството. Съдебната система в прост изпълнител на политически поръчки. Вонята от там се усеща от всеки български гражданин без политическо влияние или пари.

Чест и морал. Достойнство и дълг. Патриотизъм и свобода. Интелект и възпитание. И отново….чест и морал! Няма ли ги, ще продължава гниенето на държавата.

Чумата е само епизод. Цялата държава е чумава. Защото ние си го направихме. Допуснахме заразоносителите на ключовите места в държавата. А сега се питаме защо всичко мирише….мирише на некадърност, на корупция и предателство, на алчност и желание да се задържиш на държавната хранилка с цената на всичко, дори на България!

И лекарството е едно!

Елена Гунчева

 • Пенсионерска радост

  Четиридесет лева срещу шест хиляди

  Щедрото ни правителство отпуска, но само на най-бедните пенсионери /които са над1,2 милион…
 • Болнична стая

  Примирението ще ни убие

  Гледам репортаж от Инфекциозна клиника в Пловдив. Мизерия. Падащи мазилки, пълна разруха. …
 • Гешев

  Гешев е наглост

  След сагата „Гешев е радост“, днес сме свидетели на част втора – „Гешев е наглост“. Убеден…
Load More Related Articles

Check Also

Пазете се от Манолчо! Манолчо е пророк. На злото, завистта и останалите пороци

Кончината на артиста Стефан Данаилов предизвика много обществени реакции. Преобладаващите …