Home Рубрики Коментарът на ... Двойният аршин е стандарт на пошлостта, а компромисите струват твърде скъпо

Двойният аршин е стандарт на пошлостта, а компромисите струват твърде скъпо

2 min read
0
0
12
Любомир Кольовски

Опростяване, елементаризиране на скандала с активното мероприятие, милиционерско по своя стил и характер, се забелязва в анализите и коментарите, предизвикани от “провалената” визита на държавния глава в Талин.

loading...

Уважавани автори си позволяват да внушават, че това събитие е много позорно за България, а други дори обявяват самоуверено, че “Три морета” слага окончателен край на политическата кариера на Румен Радев. “Гафът” на президента се преекспонира и се натоварва с въображаеми и несъществуващи външнополитически елементи и схеми. Ако приемем, че визитата на Радев в Талин е провал – за България и в личен план за президента, следва да си зададем редица резонни въпроси, които засягат биографиите, присъствието, говоренето и действията на 99% от ония, които се самоопределят като политически “елит” и управленска “класа”.

Или забравихме техните гафове, които надминават представите ни за простотия и откровена простащина?

Защо редица коментатори и анализатори изведнъж станаха чак такива чистофайници и загърбиха дивотиите на Бойко, Плевнелиев, Караянчева, Дариткова, Менда, разните Биковци, Гърневци и още много, много други класни и елитни представители на управниците, опозицията и извънпарламентарните формации?

Не бива да забравяме и декора на сцените, където се разиграват комедийните и пошли пиески – кравеферми, трактори, пустеещи ниви, багери, фадроми, изкопи и пр. прозаични елементи, излезли от сънищата на един, който спи полугол до чекмеджето си, пълно с пачки от по 500 евро и дори в съня си охранява награбеното с пистолет.

Има ли бъдеще политическата кариера на тия типове и типеси, кажете ми?

И защо Радев няма бъдеще и е сложил край на политическата си кариера?

Load More Related Articles

Check Also

Законите се прилагат само за неудобните

Утре ще има заседание на Софийски градски съд по искането на Гешефтурата за заличаване на …