Home Рубрики Коментарът на ... Двуличието, лицемерието, цинизмът и ренегатството – отличителни черти нашия „политически“ живот

Двуличието, лицемерието, цинизмът и ренегатството – отличителни черти нашия „политически“ живот

2 min read
0
0
10
Любомир Кольовски

Двуличието, лицемерието, цинизмът и ренегатството са сред най-ярките отличителни черти и характеристики на нашенския т. н. “политически” живот. Тези характеристики за застинали в едни и същи проявления още от времената на Алеко и до наши дни не са променили никак. Това вероятно е така, защото нашенската политика се произвежда от индивиди, които в по-голямата си част, както се казва, не са заковали и един пирон през живота си. А политическият занаят им дава всички възможности да изявят качеството си, че нямат никакви качества.

loading...

“Изправени сте пред важен избор. Чий интерес ще защитите – този на вашите избиратели или този на вашия лидер?

Можете да подкрепите бюджета на Борисов и с гласа си да вкарате страната в тежка дългова спирала в поредица от нови, още по-големи бюджетни дефицити. Така ще спазите партийната дисциплина и ще угодите на поредното решение на вашия лидер, но ще предадете вашите избиратели.

Можете обаче да бъдете отговорни към своите избиратели и да отхвърлите проекта, който слага край на финансовата стабилност на България. Независимо, че ще ядосате вашия лидер.

Ако в този момент бях до вас, щях да направя второто. Защото вече съм научил, че животът е по-дълъг от мандата. Срещам се с много хора и не се срамувам да ги гледам в очите. Пожелавам ви след гласуването на бюджета и вие да можете да направите същото.

Желая кураж и се надявам държавникът във всеки от вас да надделее! “

Това казва в отворено писмо до депутатите на ГЕРБ бившият Втори в партията и доскорошен председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. За първи път, откакто напусна ГЕРБ, Цветанов се обръща към своите бивши съпартийци с призив – да не подкрепят бюджета, цитиран от EPICENTER.bg.

Твърде странно и необичайно, да не кажа неуместно е Цветанов да агитира срещу бъвшия си началник, като се укрива зад националните интереси. Може би Цветанов е забравил недалечното си минало, защо и как беше изхвърлен от “партията” си. Или не е осъзнал, че прогонването му бе предизвикано от самия него, тъй като прескочи мярката и стана непоносим за Бойко? С какъв сурат днес Цветанов напада доскорошните си съпартийци и с какви очи ще се яви на изборите като предводител на новата си партия “Републиканци за България”? Всъщност, как ще се разграничи Цветанов от “ценностите” на ГЕРБ и по какво “ценностите” на “Републиканци за България” се различават от “ценностите” на ГЕРБ? Няма да обсъждам това, че  Цветанов определя депутатите от бившата му партия като “държавници”, защото това определение е абсурдно.

Load More Related Articles

Check Also

Либерасти от всички страни, съединявайте се

По повод позицията, че Навални бил и наш проблем, защото, видиш ли, Русия била диктаторска…