Home Рубрики Коментарът на ... Един абсурден ден в Абсурдистан

Един абсурден ден в Абсурдистан

2 min read
0
0
103
Абсурдистан

Е, не е истина! Усещането за живот в хорър филм не ме напуска от няколко седмици. И не, не ме е страх от вируса повече, отколкото примерно да пипна някакво друго сериозно заболяване. Страх ме е от безумието на самоповярвалите си лумпени начело на държавата. А сега да обобщим абсурдите днес:

loading...

Извънредното положение се удължава до 13 май. Защо? Казва ли ти някой, пък и смееш ли да питаш! Явно дотогава трябва да се изтегли или поне договори заема от 10 милиарда.

Магарешки предлага извънредното положение да е безсрочно, хареса им явно, което много ме притесни. Като нищо ще го откарат до Коледа и що народ ще уморят, за да си поддържат версията. В изблик на воля, Магарешки нарича депутат от БСП „изрод”. О, времена, о, нрави!

Професор Кантарджив от Генкоронавирусщаба обявява, че няма да оставят българският народ без диагноза! Вече съм в паника! Това си е чиста заплаха в национален ефир!

Борисов обявява Президентът за „зла свекърва”, след което го предизвиква да наложи вето над извънредното положение. Никой не смее да Му каже, че решенията на Народното събрание, каквото е това за извънредното положение, не могат да се върнат от Президента и за тях няма предвидено вето по Конституция. Но няма значение. Материалът Му също не го знае.

Народното събрание обсъжда на първо четене промените в мерките по време на извънредното положение. Разкаяни, решават да пускат обществените поръчки, възлагат на Висшия съдебен съвет сам да решава кои дела да се разглеждат, и разпорежда банковите кредити да се замразят само ако човекът е под карантина в къщи или в болница. Останалите без работа да духат глухарчета. Също отпада идеята да има мораториум върху плащането на битовите сметки като ток, вода, парно, телефони. Явно оставането без работа генерира някакви невидими доходи, които гадното население укрива и не иска да ги дава на монополистите и държавата. Започвам да се чудя доколко може да подивее човек без ток, без интернет, без вода и без телефон, затворен в къщи и без работа и без пари, ерго – без храна.

Въпреки че жертвите на въведеното извънредно положение са много повече от починалите от коронавирусът, Генкоронавирусщаба продължава с нон-стоп обръщенията, докато накрая половината от симптомите, като например главоболие, болки в мускулите и гадене ще ги получим само докато ги слушаме!

От обясненията става ясно, че всички в България умират само и единствено от коронавирус. Други не се лекуват, не се заразяват от друго и не умират от друго. Това е! До опоскването на 10-те милиарда е забранено умирането от други болести или инциденти!

Абсурдно ми е в Абсурдистан!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Мутра сънува инвестиционна дестинация

Покрай изпълненията на Каскетчо и дебилизмът с маските, пропуснах вчера новите глупашки из…