Home Рубрики Коментарът на ... Евродепутатите на ГЕРБ/ЕНП, гласували против Резолюцията, или не разбират, или се правят, че не разбират

Евродепутатите на ГЕРБ/ЕНП, гласували против Резолюцията, или не разбират, или се правят, че не разбират

2 min read
0
0
10
Любомир Кольовски

Недоумение, присмех и оправдана ирония предизвикват нестихващите вопли, стонове, писъци, врясъци и кудкудякания на евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, които се възмущават, че техни български колеги са подкрепили Резолюцията на ЕП за България.

loading...

Тия нашенци истерично се възмущават и крякат, че България била опетнена, опозорена, унижена и виновни за това са Йончева, Кънев и останалите българчета, които предизвикаха вниманието на ЕК и ЕП към свинщините в нашата държава.

Евродепутатите на ГЕРБ/ЕНП, гласували против Резолюцията, или не разбират, или се правят, че не разбират защо, какво, как и кой предизвика негативните оценки на ЕП за България.

А отговорите са много прости и се съдържат в едно: ГЕРБ е на власт 11 години, три мандата, а докладът на ЕК и Резолюцията на ЕП визират именно тоя времеви период в изследванията и заключенията си.

Ако евродепутатите на ГЕРБ/ЕНП наистина не разбират логиката в хронологията на последните 11 години, те спешно, безусловно и завинаги трябва да напуснат политическото поприще, защото това означава, че те са неграмотни, невежи и, следователно, вредни за България във формата на ЕС и ЕП.

Ако разбират за какво иде реч, редно е да прегледат всички доклади и мониторингови документи на ЕС, ЕП и ЕК за България.

Не изберат ли една от двете възможности, рискуват да бъдат мишена за яйца и домати (засега), докато не проумеят същността на фактите и събитията.

Защото и Резолюцията на ЕП, и Докладът на ЕК може и да нямат правен, законодателен и юридически характер, но политическия натюрел на тия документ и много по-важен.

Правните, юридическите и законодателните проблеми на България не са проблем на ЕК и ЕП, но това не пречи да ни се казва, че много сме я загазили в това наше Отечество любезно.

Load More Related Articles

Check Also

Никой не ви е канил!

Краварите са решили да дислоцират войските си от Германия, като на България се била паднал…