Home Рубрики Коментарът на ... Гербоидите съсипаха и туризма

Гербоидите съсипаха и туризма

2 min read
0
0
17
Море

И без това туризмът по цял свят пострада от пЛандемията. Но и от преди това, в България нещата са определено катастрофални заради неистовите напъни на гербоидите да овладеят туризма, а и нелепите им политически изпълнения доведоха до отлив на туристи.

loading...

По българското Черноморие дори българите вече се чудят дали да ходят. Лоши условия, мръсно море и плажове, концесионерите искат майка си и баща си за шезлонги и чадъри, а усилия за поддръжка почти не се забелязват. Ето, сезонът вече е открит, но плажовете на Несебър и Слънчев бряг са недостъпни заради дигите. То не, че някой се е затичал, но и малкото, които ще се престрашат, ще хукнат обратно…..

Бетон, боклуци, неподдържани плажове. Това е българското море. Защото концесионери обикновено са „наши хора“, които искат за ден да избият печалба за година. Ако може – без никаква инвестиция.

Политиците пък от гербавите, нанесоха решаващ удар срещу този отрасъл с малоумните си позиции спрямо Русия. Защото, пак да ви обясня, американци не съм видяла да идват в България на почивка и туризъм, дори не знаят къде на картата е България. Докато руските туристи, не само инвестираха в имоти, но и донасяха милиони лева печалба на българския туризъм. Така, че, ресторантьори и котелиери и прочие – не забравяйте на кого трябва да благодарите, когато фалирате!

Крайно време е за туризма да има концепция за развитие и министър, който поне нещо разбира от отрасъла. А не калинки на кило, които плашат туристите. Защото, под благите грижи на ЕС, успяхме да затрием икономиката си, селското стопанство, образованието и здравеопазването. Сега приключваме и туризма. А може би трябва да започнем да изнасяме политици като най-страшното оръжие!?!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Руското посолство за „дългата ръка на Кремъл“

За пореден път ставаме свидетели на забавно поведение на загубили постове си български длъ…