Home Рубрики Коментарът на ... Горанов е заложник на договореностите между премиера и един друг политик в сянка

Горанов е заложник на договореностите между премиера и един друг политик в сянка

2 min read
0
0
73
Любомир Кольовски

Прекалената възбуда, предизвикана от интервюто на Божков, безспорно е гвоздеят в информационното пространство.

loading...

Мен това ме изненадва, защото Божков не каза нещо, което аз и вие не знаем или поне предполагаме. Та нима има някой, който да не знае кой е Борисов, кой е Пеевски, кой е Божков или кой е Горанов?

Този вече банален политически скандал, зад който надничат зле прикрити чисто финансови и икономически интереси, обаче предизвика други изненади и прибързани очаквания, че Борисов ще поиска оставката на Горанов и че Гешев ще прояви интерес към изговореното от Божков.

Политическата култура на премиера, ако мога така да се изразя, не предполага той да поеме отговорност за действията и бездействията на финансовия си министър, защото е публична тайна, че Горанов е заложник на договореностите между премиера и един друг политик в сянка, продължение на чиято ръка и воля е Пеевски.

А главният прокурор ще подмине разправията, защото е твърде зает в борбата с корупцията по високите етажи на властта и в борбата с престъпността на по-ниските етажи – в циганските махали и в други по-малко значими структури на обществото.

Затуй казвам, че тия очаквания са твърде оптимистични, малко наивни и много прибързани.

Горанов няма да подаде оставка, а Гешев ще се направи на ни чул, ни видял. Ако греша във врачуванията си, непременно ще се извиня, стига Горанов и Гешев да ме опровергаят. Очаквам с нетърпение следващата димка, която ще последва интервюто на Божков.

Load More Related Articles

Check Also

Който копае ковид другиму…..

Най-накрая открихме нещо положително в Онуй – положителен тест за ковидясване. И сег…