Home Рубрики Коментарът на ... Ивайло Динев: Няма авторитети, които да измъкнат държавата от хаоса

Ивайло Динев: Няма авторитети, които да измъкнат държавата от хаоса

2 min read
0
0
9
Ивайло Динев

В момента ситуацията у нас е такава, че имаме пълен хаос, липса на авторитети, липса на структури, които са способни да измъкнат държавата от тази криза. Това заяви лицето на протестите от 2013 г. Ивайло Динев.

loading...

Протестът не е с ресурс за възпроизвеждане, не е организъм. Цикличността на протестите в България показва липса на ясно предлагане на политичеки идеи и възможност за обединение на опозиционните партии, коментира той тазгодишните протести пред bTV той.

Намираме се в криза на политическото представителство, криза на решенията, които взимат институциите, криза на обществото, на политическата ни култура, на социалните ни ценности, на икономиката, в здравеопазването, в икономиката – изобщо покрай тази пандемия разбрахме, че имаме страшно много проблеми в множество сектори. Смятам, че е важно да помислим какъв е изхода като цяло – не само по отношение на пандемията, но какъв е изхода за здравеопазването, в образованието, в институциите и т.н. Това не се случва само у нас, но и в много други държави, посочи той.

В много държави сега се забеляза едно връщане към социален капитализъм. При нас вече от 30 години се наблюдава неолиберален капитализъм, в който има свърхиндивидуализация, отхвърляне на всякакви постсоциални и колективистки ценности. Например това, че виждаме хора, които не искат да носят маски в обществения транспорт или не се интересуват какви ще са последиците като посещават мероприятия, където има много хора – ами това са резултатите от такова поведение. За съжаление така ни е структурирано обществото, посочи той.

Намираме се в един цикъл, чийто край вече идва. А края му ще дойде с края на този вид управление, което задаваше ГЕРБ и Бойко Борисов,  завърши Динев.

Load More Related Articles

Check Also

Либерасти от всички страни, съединявайте се

По повод позицията, че Навални бил и наш проблем, защото, видиш ли, Русия била диктаторска…