Home Рубрики Коментарът на ... Иван Гарелов: Вярно и невярно за протеста

Иван Гарелов: Вярно и невярно за протеста

2 min read
0
0
19
Иван Гарелов

1. Протестът няма платформа, какво предлагат?

loading...

Това е едно от най-повтаряните клишета на конформистите ,повлияни от правителствената пропаганда. Никъде не е казано , че протестите трябва да имат прецизно формулирана оферта , в която да обясняват на обществото планове и насоки на бъдещите промени. Протестите имат най-простата формула: „Писна ни от вас. Отивайте си“. Няма значение , че на улицата са всички-леви, десни , млади , стари , професори и чалгаджийки-на всички им е писнало. Това е силата им. И събарят статуквото. Останалото е работа на политиците.

2. Нямат основателни причини, не са наясно чии интереси защитават?

Няма по-основателна причина от защита на демокрацията и на нейните основни свободи и ценности. Защитават интересите на всички-нашите , вашите.

3. Кои са водачите, не знаем нищо за тях?

Този въпрос върви най-често с точно обратното твърдение – като гледаме лицата на политиците сред протестиращите, нищо няма да се получи.

Политиците , които редовно са на протестите са само наблюдатели, не ръководят никого. Водачи наистина не изпъкват. И слава богу, досега щяха да ги облеят с порой от компромати и кални измислици. Липсата на изявени лидери е само плюс, не забелязвате ли колко са дисциплинирани и следват стриктно линията си на поведение.

4. Протестите поумняват. Младежите възпират агресивните агитки.

Така е от самото начало. Изглежда журналистите поумняват и проглеждат.

5. Не сочат алтернатива.

Алтернатива винаги има. Ще се прояви на свободните и честни избори.

6. Протестите не са граждански , а политически.

Умните хора вече отговориха-това са граждански протести с политически характер , но не са партийни.

7. Борисов ги изпревари.

Не , той безвъзвратно закъсня. Нито оставки , нито капитален ремонт на кабинета, нито ерзац кабинет на ГЕРБ без него-всичко това трябваше да стане отдавна. Както пееше Вили Кавалджиев „ Мила , днес късно е.. не бих.“ И колкото повече Борисов отлага оставката си , толкова по-малки възможности за маневриране му остават.

Източник: http://epicenter.bg/

Load More Related Articles

Check Also

Мутра сънува инвестиционна дестинация

Покрай изпълненията на Каскетчо и дебилизмът с маските, пропуснах вчера новите глупашки из…