Home Рубрики Коментарът на ... Къде е честта, господа офицери?

Къде е честта, господа офицери?

2 min read
0
0
81
А някога имахме армия

Утре парад няма да има. Ще си спестим един срам. Срамът да гледаме останките от някога гордата българска армия. Да слушам български офицери да говорят за „турско владичество” и неговите жертви. Да гледам знамето на ЕС и НАТО редом със знамето на България.

loading...

Днес българските офицери се кълнат не само в България. Днес честта на пагона е забравена за много от тях. Пред очите им нарязаха българските ракети, унищожиха танковете и самолетите, дадоха нашата, българска земя, за бази на американски войници без никаква съпротива. Вместо да пазят България, отиват да пазят американските интереси по света. Военният пародиен министър с гордост изпраща поредните роти наемници в Афганистан и Ирак. А те отиват – за да служат на други господари срещу пари. Докато в родината им ПРЕДАТЕЛИ УНИЩОЖАВАТ ДЪРЖАВАТА.

Каква беше клетвата ви, господа офицери? Вярвате ли в нея? Как се чувствате като виждате как пред очите ви продават българско гражданство, заробват народа и го прогонват далеч от пределите на отечеството? Или е по-удобно да наведете очи и да викате „Ураааа” на министъра си? Къде е честта, достойнството на армията? Платиха милиарди за едни чертежи, платиха милиони за една паянтова ограда, която не може да ни опази от опасността от юг, вие мълчите!

Един български генерал от запаса, който дори не може да марширува, заяви, че НАТО и евроатлантическите ценности са най-важните. Друг български генерал се продаде в политиката и вместо действия, срещу агресията във Войводиново, отиде да пее песни и да играе хоро, а сега отново се включва в политиката. Подкрепи тези, които продават България.

Какво биха казали днес генерал Владимир Вазов, победителят при Дойран, генерал Владимир Стойчев, полковник Борис Дрангов, генерал Добри Джуров? Бихте ли искали да чуете? Надали. Гледате враговете на България как я унищожават и рапортувате: „Всички са налице с изключение на геройски загиналите по време на турското ВЛАДИЧЕСТВО!”. Не ми говорете за чест, господа!

Не се заклевайте в България. Защото всичко, което се случи и се случва, става под примирения ви поглед!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Кеф с кефки и шкембе

В Пловдив имаше днес някакво събитие на армията. Бяха разположили някакви ракети, някакви …