Home Рубрики Коментарът на ... Къде сбъркаха известните и неизвестните организатори на протестите?

Къде сбъркаха известните и неизвестните организатори на протестите?

2 min read
0
0
27
Любомир Кольовски

Къде сбъркаха известните и неизвестните организатори на протестите, които продължават повече от месец и половина и на 2 септември 2020 г. би трябвало да стигнат своята кулминация?

loading...

Протестиращите сбъркаха с категоричния си отказ да имат нещо общо с политическите партии. Политическите партии сбъркаха с прибързания си отказ да подкрепят протестите ясно и категорично.

От самото начало на протестите видимите и невидими организатори непрекъснато повтарят, че протестите не са социални, но не са и политически (?!). Видимите и невидимите организатори не се умориха да повтарят, че няма да позволят на политическите партии и движения да ги яхнат и да оглавят народното недоволство.

Въпреки липсата на ръководство, щаб, координационен център и т. н., протестите, обаче, продължават, въпреки липсата на точна и ясна дефиниция какви са всъщност протестите – политически, социални или нещо друго, неизвестно досега в обществените теории и практики.

Парламентарните и извънпарламентарните партии си правят пас, с малки изключения.

Двата големи синдиката, вместо да застанат на страната на протестиращите, не се посвениха дори да заклеймят народното недоволство и нагло да застанат на страната на управляващите.

През това време ГЕРБ и ортаците ѝ успя да се прегупира, да сътвори великата измама с въображаемото свикване на Велико Народно събрание и съчиняването на нова конституция.

А 2 септември 2020 г. е само след броени часове!

Как ще бъде окупиран парламента, как точно ще се възпламени великото народно въстание?

2 септември 2020 г. вече е една енигма, още преди да се е състоял. Управниците водят на протестиращите тактически – оставиха недоволните да изтощят батериите си и никой не може да каже какво ще последва от тук нататък.

И как ще приключи всичко това? Не знам.

Не знам политически ли са протестите, социални ли са, но знам, че това е протест на отвратените срещу отвратителните и че никой не иска и не може повече да търпи отвратителните.

Любомир Кольовски

Load More Related Articles

Check Also

Мутра сънува инвестиционна дестинация

Покрай изпълненията на Каскетчо и дебилизмът с маските, пропуснах вчера новите глупашки из…