Какво ни залива

2 min read
0
0
29
Анна Заркова

Какво реално се случва днес, докато разни говорещи глави ни заливат откъм  медиите с думи за измислената връзка между нашите избори и католическия Великден и с малоумни изводи каква дата е 4 април – лоша или хубава?

loading...

Ами случва се например това, че десетки, ако не и стотици хора още ринат калта, нахлула в къщите им по градове и села, чистят боклуци, вършини и камъни, довлечени от наводненията по дворовете и в спалните им, хвърлят покъщнина, за която са делили от залъка си и се питат – кога ли пак ще ги залее реката, кога ли пътят им пак ще пропадне, както е подкопан, кога ще се струти близкото свлачище. Да, още бедствия ги чакат – стига само дъждец пак да валне, да падне сняг или да се стопи през пролеттта. Защото речните корита са затлачени от сметища – плаващи и стационарни, дигите са като гърмяни и газени с танк, горите са изсечени криминално и  от оголените хълмове се свлича мокър пясък.

Но тази тема е затворена за новинарите със спирането на дъжда. „Виновно е човешкото безхаберие“ – край.

„Човешкото безхаберие“? А кои са човеците? „Тия, дето си хвърлят сметта, където им падне и превръщат водните басейни в боклучарници“, обобщават по телевизията и радиото. А по-конкретно не може ли да се каже?

То се знае, че най-виновни са бабишкелите, дето вече не гледат прасета и си хвърлят обелките от лук по деретата. Но невинни ли са, с извинение шефовете на министерствата и комисиите – МОСВ,МИ,МРРБ,МЗ,МЕ,МВР,МО, КЕВР и друтите – дето са изписани по хартиените планове за управление на рисковете? Ами кметовете на общините, дето уж се водят за сайбии? А „наш’те хора“ с язовирите, ВЕЦ-овете и фирмите, дето си мислят, че Бог е създал водите за тях лично – да ги точат, цапат и боядисват? А големците, дето уволниха оня шеф на РИОСВ, който дръзна да ги глоби? А спящата прокуратура?…Но хайде, стига. Само питаме. Отговор не чакаме, разбира се.

Анна Заркова

Load More Related Articles

Check Also

Още щрихи от анатомията на предателя

„Депутатите от БСП, които напуснаха парламентарната група, осигуряваха кворума на мн…