Home Рубрики Коментарът на ... Какво значи тук някакво си право!

Какво значи тук някакво си право!

2 min read
0
0
64
Гешев

Второ обвинение за всяване на паника сред матрияла повдигна родната прокуратура. Гледам и не вярвам на очите си. Усещането за гавра с правото и пълзящо налагане на диктатура и прокурорски произвол не ме напуска. Въпреки, че подобно стечение предусещах още когато човекът с каскета се усъмни в разделението на властите и изобщо показа, че да прегази граждански права, за да бъде удобен на упавляващите, не представлява никакъв проблем за него.

loading...

Правото не е точна наука. И правосъдието не е равно за справедливост. Но трябва да се спазват основни принципи и най-вече – моралност и спазване на закона. Защото именно юристите са тези, които са стражите на обществото – обвинители, защитници и съдии. Трите страни на една една система – тази на правосъдието. И прекалено многото власт в една от страните разклаща цялата система и я води до катастрофа.

Виждаме, че Гешев забелязва ограбен старец в с. Трилистник, но нещо му пречи да забележи разследването за пране на пари, в което е замесен министър-председателя Борисов в Испания. Забелязва кой какво е казал по медиите и фейсбук, но пропуска да забележи как държавната банка кредитира с огромен заем рекетьорска фирма, която работи в разрез със законите на България. Защото всъщност законът е възложил само на съдебните изпълнители да събират принудително вземанията.

Същият човечец с каскетец пропуска и обстоятелството, че Борисов и Мутафчийски всяват безумна паника сред хората, като още от рано сутрин започват да разхвърлят трупове по телевизиите и да плашат хората със смърт и болести. Премиерът дори директно ни заплаши с ада. Това не е ли всяване на паника, или в НК и в НПК изрично е записано, че управляващите наказателна отговорност не носят? Или пък, че гербав виновен няма?

Обвиниха Костадин Костадинов за изказване, в което се усъмни в наличието на стоки в Държавния резерв. Обвиниха проф. Асена Стоименова, че е всяла паника, защото призовала да се произвеждат генерични лекарства /със същия състав като оригиналните, но под друга марка/. Аз паникьосана от думите и на двамата не забелязах, напротив, въпросите бяха на място и резонни и следваше точно правителството да им даде отговор, а прокуратурата да провери какво се случва. Вместо това, тя обвинява питащите! А мярката за неотклонение е парична сума, в пъти по-голяма от предвидената глоба!

И да те попитам, Гешев – Cui prodest? Чия е ползата от обвинения на хора, които задават въпроси, които огромната част от народа също си задава и очаква отговори. Отговори от тези, в чиято полза са обвиненията. От тези, които като нарушават закона, забраняват дори да се говори за това. И които си избират разследващите и проверяващите!

И да ти напомня едни думи: „Oderint, dum metuant!”. И си спомни съдбата на този, който ги е произнесъл…..

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Корнелия Нинова, Христо Иванов, озаптете си крайните фенове

Студентите от Западна Европа си тръгнала, дойдоха дъждовете, навън застудя. Протестът съвс…