Home Рубрики Коментарът на ... Като сме избрали цървули, не може да очакваме Версай

Като сме избрали цървули, не може да очакваме Версай

1 min read
0
0
165
Йорданка Фандъкова

Когато простотията е утвърдена като стил на държавата и управлението, какво да очакваме?Естет може да бъде само интелигентен човек, с възпитание към красивото и стилното. Естетиката и вкусът се възпитават, за съжаление те рядко се появяват в някои среди, най-вече на сегашните управляващи.

Ремонтите в София карат всички ни да съжаляваме защо изобщо са ги започнали. Както винаги казвам: бъди оптимист, винаги може да стане по-зле положението!

И естествено, известната на всички фирма, прави ремонта на ул. „Граф Игнатиев”, по проект на депресиран мизантроп, мразещ всичко красиво и човешко. Затова и улицата на пръв и последен поглед прилича на погребална алея, като зловещо чувство за хумор е накарало творецът да я освежи с перки на акули.

И за това чудо на архитектурната и строителната мисъл, са дадени около 24 милиона лева! Като залагам всичко най-ценно, че до три месеца след завършването на строителството, ще се наложи да започнат и ремонтите.

Проблемът е, не само, че е грозно. Но и некачествено. ОБИДНО! Това е столицата на България, главна улица. Решена в траурен стил, навяващ мисълта за зловеща научна фантастика.

Подхвърлиха главата на един заместник-кмет, който явно не е много сигурен какво е трябвало да прави на поста си. За да си запази репутацията Данчето Софийска, натворила какви ли не архитектурни чудеса в поверения й град. Лошият вкус може да се прости само когато го прилагаш върху себе си. Но с тези грозотии всички ще трябва да живеят десетилетия напред. Докато някои си броят комисионните.

И проблемът е друг – виновни няма. Няма как да обвиниш за грозното, неестетичното, некачественото и мърлявото. Както и когато ги направиш стил на един столичен град. Като символ на управлението ти!

Затова се внимава, като се избира! Избереш ли цървул, не очаквай като започне да строи, да се отклони от собствения си стил и вкус. Които клонят по-скоро към деконструктивизъм, доближавайки се до естетиката на външна селска тоалетна.

И пак – ВИНОВНИ НЯМА! 24 милиона усвоени, една година ремонт, грозно и некачествено, но факт! Но пък паветата май лесно се вадят, може и да потрябват….

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Народът иска справедливост

Това е най-трудното днес. Да гледаме хората, ограбили България, как живеят от откраднатото…