Home Рубрики Коментарът на ... Клъстър – дума на месеца на дебилите

Клъстър – дума на месеца на дебилите

2 min read
0
0
48
Клъстер - дума на дебилите

Колкото са по-прости хората, толкова по-сложни думи се опитват да употребяват, явно с нездравото усещане, че могат да си прикрият простотията. Особено добър пример в това отношение и първият ни държавен и партиен ръководител. Винаги можем да разберем, кога е научил нова интересна “интелигентна” думичка по това, че я употребява във всяко второ изречение и то не винаги на място.

loading...

Думата “клъстър” явно му е прозвучава интересно и интелектуално и е решил да блесне пред останалите дебили като образован и културен човек. Да, ама не! Дебилите няма да го разберат, интелигентните просто ще му се смеят.

Далеч съм от мисълта да опростяваме напълно езика, но имаме български думи, наложени в речта, които са много по-подходящи. Интелигентният човек говори така, че да бъде разбран. Простият – така, че да се направи на такъв, какъвто не е.

Наклъстъри се тези дни Борисов. Клъстер (на английски: cluster – група, струпване) – обединение на няколко еднородни елемента, което може да се разглежда като самостоятелна единица, притежаваща определени свойства. И се използва повече в икономически и природо-математически смисъл, отколкото в епидемиологичен. Ама карай, нали звучи интелигентно…..току-виж, някой се заблуди.

Въпросът е каква е целта – да се изкажеш ясно, разбрано и хората да те разберат. Или да се опиташ да се правиш на нещо, което не си и никой да не те разбере или ако те разбере, да ти се смее.

То и аз мога да ви пиша едни думички, които да ги търсите в речника, ама за какво? Интелектът си личи, а простотията – още повече.

Veritatis simplex oratio!

Елена Гунчева

 • Елена Гунчева

  Политически развод на дебили

  Потресаващият интелект на първия държавен и партиен ръководител роди ново умотворение, кое…
 • Ти да видиш

  Боже, спаси ни от дебилите!

  E, тъпата кърджалийска П. си е тъпа! Уникалното умозаключение в публикацията й предизвиква…
 • Упражнения за дебили

  Упражнения за дебили

  Онаниев отново законоблудства вчера, като е издал четири заповеди, коя от коя по-дебилна. …
Load More Related Articles

Check Also

ГЕРБ не е партия, а диагноза

България е страната на неограничените възможности. Само тук необразовани и интелектуално о…