Home Рубрики Коментарът на ... Кое налага този абсурд?

Кое налага този абсурд?

1 min read
0
0
73
Елена Гунчева

Задавам си въпрос – кое налага удължаване на извънредното положение? За съжаление ние, народът, няма да изтраем месец и половина без работа, без доходи, със срината икономика и паникьосани по къщите. Всичките тези мерки можеха да бъдат взети по друг начин.

loading...

Можеше на хората да се даде достатъчно възможност да работят и в къщи да останат само тези, за които се налага – възрастните, тези с хронични заболявания, а само тези, които са били в контакт със заразени, само те да бъдат карантинирани. По този начин икономиката щеше да продължи да работи. Също така трябваше да се разреши на хората, които искат, да отидат на село. Както и да се позволят разходките по паркове и градини. Вие какво си мислите – ако искат да се съберат повече хора на едно място, и на терасата могат, и в дворчето на блока.

Как може такова малоумно решение? Вече в хранителния магазин може да има 100 човека, но в големия парк няма как да има примерно и един човек, или един с куче. Ама май и това вече не е разрешено. Каква е целта? Целта е пълно подчинение. И вече успяват. Много хора, които не мислят и не искат да мислят, толкова са паникьосани за живота си, че одобряват дори да застрелваме на улицата тези, които не носят маски. Агресията вече започва да избива, дебилизмът – също.

Какво в същото време прави Бойко Борисов – отново личен ПР. Отново го гледаме сутрин до вечер, а дори през нощта как дава интервюта, пресконференции, как, въпреки че има карантина и извънредно положение, той търчи из цялата държава за тур за овации. Само където не се прегръща с електората, разбира се. Това ли е извънредното положение? Това ли е страх от заболяване.

Виждаме, че депутатите и управляващите използват кризата, за да печелят.

Видяхме как се опитаха и да си увеличат заплатите. Видяхме и изказването на Цвета Караянчева, което беше нагло и арогантно. Че било популизъм да се замразят заплатите. Бойко Борисов обаче има много добър политически усет и днес, като оглавяващ правителството – изпълителната власт, РАЗПОРЕДИ на законодателната власт да се замразят заплатите на депутатите. Толкова за Монтескьо и разделението на властите.

Още миналата година, когато номинираха Гешев за главен прокурор, се видя, че Конституцията в България няма никаква сила. Защото разделението на властите е основен гарант за тяхната независимост и за контрол върху другите власти. В България това го няма. Имаме един самозабравил се пожарникар, който е разследван за пране на пари в Испания и който за десет години доказа, че може да управлява само с диктаторски методи. И това сега, по време на криза, ние, със собствените си ръце, заради страха си, му даваме пълната власт над нас. Колко ще гладувате – месец, два, три, пет? Когато се научите, обадете се на ГЕРБ, те обичат такива!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Ковидиотите от н-тия ден

Интересно психологическо проучване си правя лично за себе си. Доколко може да накараш няко…