Home Рубрики Коментарът на ... Кой ще изчисти Бойковите обори? Къде е Херкулес?

Кой ще изчисти Бойковите обори? Къде е Херкулес?

2 min read
0
0
52
Любомир Кольовски

Като гледам, никой у нас не иска властта и не се е втурнал да сваля Бойко и ГЕРБ. Пируетите на Божков са закачка, опозицията упорито отказва да сваля управниците, извънпарламентарните кутрета и палета само се ежат и Бойко фактически няма реална алтернатива. Никой няма воля да поеме руля и да управлява, защото държавата е в тотален разпад и катастрофа и няма лидер, който да поеме отговорността, че може да се справи с разчистването на наследството, оставено от премиерчето и шайката му.

loading...

България е копи пейст на Авгиевите обори. А “Авгиевите обори в древногръцката митология са огромни обори на царя на Елида Авгий, син на Хелиос и съпруг на Епикаста, които не били почиствани 30 години. Когато Херкулес /Херакъл/ отишъл при Авгий му предложил да изчисти оборите му за един ден, ако царят му даде 1/10 от стадата си. Херкулес пробил от две противоположни страни стената и прекарал през дупките водите на реките Алфей и Пеней в Пелопонес. Това е един от 12-те му подвига.”, казва справочната литература. Но справочната литература не споменава нищо за това кой живее в оборите и кой така яко ги е задръстил с боклуци и тор. Ние си нямаме и Херкулес/Херакъл, както и реките Алфей и Пеней.

Перловската и Владайската река няма как да свършат същата работа, защото са част от фекалните води на София и не могат да помогнат на измисления Хекулес/Херакъл, който съществува авансово в мечтите и сънищата на наивниците.

Любомир Кольовски

Load More Related Articles

Check Also

Мутра сънува инвестиционна дестинация

Покрай изпълненията на Каскетчо и дебилизмът с маските, пропуснах вчера новите глупашки из…