Home Рубрики Коментарът на ... Ковид 19 и войната с президента

Ковид 19 и войната с президента

2 min read
0
0
34
Любомир Кольовски

Вчера станахме свидетели на безпрецедентна атака срещу президента. Осъществена от длъжностни лица, най-вече от министъра на здравеопазването. Без категорични данни, без крайни заключения, без достоверна информация и без доказателства. Няма да коментирам медиите, те са просто инструмент на властта.

loading...

Страшното е, че това се случи на толкова високо ниво. Защото, щом може за президента, какво остава за всеки от нас, обикновените хора и граждани?

И тук е мястото да зададем няколко въпроса.

1.Президентът е контактувал с генерал Димитър Петров на 16 октомври. Установено е, че ген. Петров е заразен (болен?/) на 18 октомври.

2. С колко души е контактувал ген. Петров от 16, а може би и от 15 или от 14 октомври насам. Защото това не са само Радев и Каракачанов. ВСИЧКИ те карантинирани ли са? Бройката би следвало да е огромна, защото ген. Петров не е бил само на празника бил е на работа, бил е формално и неформално с подчинените, с военнослужещите, със семейството си, с роднините, със съседите…. и т.н. Колко от тези хора са заразени и колко са болни? (Днес е 21.10.2020).

3. Защото, ако няма достатъчно болни и заразени от тази предполагаемо не малка група на контактувалите с ген. Петров, нямаме ли основание да приемем, че ген. Петров е „заразен” заради контакта с президента?

4. Завидната бързина на разпространение на контакта на президента с ген. Петров говори само за едно – избран момент, избран повод, търсен резултат…Постигнат резултат. Провалена визита! И най-важното – кой печели? Разбира се, това не е президента.

От гл. т. на един обикновен човек и наблюдател, съмненията са основателни. Войната не се води срещу КОВИД 19, войната се води с КОВИД 19. Вирусът се превърна в оръжие.

И тъй като доверието към новите мерки е никакво, въпреки медицинската опасност, предлагам на вашето внимание простичък сценарий:

Някой просто ви има зъб, или някой води дело срещу вас, или просто не трябва да участвате в нещо. Кое би било днес най-сигурното му оръжие /ако има власт – безплатно оръжие/. Ангажира някой дал положителен тест за КОВИД 19 и той заявява на РЗИ, че е бил в контакт с Вас. Достатъчно! Вие сте под карантина. В изолация, под контрол! И никой не носи отговорност. Пробите не се пазят, резултатите имат граница на достоверност, т.е. ако утре резултатът е обратен, просто няма 100% гаранция.

Как изглежда това?

СТРАШНО!

Най-голямото доказателство, че това би бил лесен и реален сценарий е вчерашната пресконференция на министъра на здравеопазването. Новото НЕДОНОСЧЕ – задължително носене на маски на открито, без медицински аргументи показва накъде и с какво се въоръжава властта.

ДО КЪДЕ И ДО КОГА?

И следва ли задължителна карантина при три отрицателни теста в рамките на една седмица, два от които през последните два дни, само защото някой е уведомил за контакт с положителен с КОВИД 19. И този уведомител не е медицинско лице.

Този вече реален факт, днес повече от всякога ме кара да се срамувам и отвращавам от това управление, за което дори държавния интерес не е от значение. А Оруел ми изглежда като наивен аматьор в политическите фантазии.

Любо КОЛЬОВСКИ

Load More Related Articles

Check Also

Иначе премиерът – Шут и министрите му разправят, че всичко е наред

Пловдивската МБАЛ “Св. Мина”, определена като ковид болница не може да функцио…