Home Рубрики Коментарът на ... Краят Му се вижда

Краят Му се вижда

1 min read
0
0
382
Валери Симеонов

„Група кресливи жени“ на „уж болни деца“ срещу един WC-премиер. Те – изстрадалите, не са сами на днешния протест. Не са сами в искането си за оставка на Валери Симеонов. Ако ги изоставим, нищо не става от нас. Загубили сме нормалността си в държава, превърната от властта Му в ненормална. Днес, когато майките излизат на протест, е нашият тест като народ. Или сме с простотията и простащината, която пълзи от върховете надолу, или сме срещу тях.

Презрението на тази държава към майките на деца с увреждания мина всякаква граница. Валери Симеонов я прекрачи. За жалост той днес е едно от лицата на тази печална държава. Неговата наглост, надменност и политическо високомерие заслужават съд. Не оставка, а съд!

Какво искаме? След Борисовото „да ми се махат от главата“ арогантността на Симеонов не е случайност. А логика. Логиката на наглеца, издигнал се над матряла.

Днес пред нас стои не-човек, който се отнася към всички останали все едно са не-хора. След тези думи на Симеонов има твърде малко до следващата стъпка – ликвидиране на проблема. Как още някой не е изрекъл, че майките на деца с увреждания не просто трябва да се махнат от главите ни, а да бъдат високохуманно унищожени.

Поднесените от Бойко Борисов извинения от името на правителството не са достатъчни. Твърде късно е за тях. Късно е и Симеонов да казва каквото и да било. Дано има смелостта да го изрече пред някой български или европейски съд.

Майките не искат лукс и богатство, не се борят за хотели и джипове. Не жадуват за почивки на Малдивите и проценти от нечий бизнес.

Те искат човешко отношение.

Как да го получат от не-хора?

Ако утре самозабравилият се Валери Симеонов все още е вицепремиер, значи колата бясно се спуска по нанадолнището. А краят Му се вижда все по-осезаемо. И не, тук няма място за политически дивиденти. Има място единствено и само за Човеци.

Оставката на Валери Симеонов няма да успокои хората. Но оставането му на поста вицепремиер и налагането и чрез него на простотията и простащината е пагубно. Не за системата – тя видно убива всички. Не за властта – тя е пътник. За държавата – за това, което е останало от нея. И за Хората – тези, които все още сме тук и сме живи. Въпреки тази система и въпреки тази власт.

Твърде дълго Го оставихме да ни овалва в простотии и да ни налага простащината като манталитет и начин на живот. Той реши, че така най-лесно се управлява обикновения народ – аз съм прост и вие сте прости. Време е да сложим край на тази мантра. Или наистина си заслужаваме съдбата.

Ина Михайлова

 • Пенсионерска радост

  Четиридесет лева срещу шест хиляди

  Щедрото ни правителство отпуска, но само на най-бедните пенсионери /които са над1,2 милион…
 • Гешев

  Гешев е наглост

  След сагата „Гешев е радост“, днес сме свидетели на част втора – „Гешев е наглост“. Убеден…
 • Владислав Горанов

  Сложиха ви го на третия ден

  Министър Горанов, видният финансист на правителството, призова новоизбраните кметове да по…
Load More Related Articles

Check Also

Четиридесет лева срещу шест хиляди

Щедрото ни правителство отпуска, но само на най-бедните пенсионери /които са над1,2 милион…