Home Рубрики Коментарът на ... Кризата по света и катастрофата у нас

Кризата по света и катастрофата у нас

2 min read
0
0
43
Елена Гунчева

Още два дена до края на извънредното положение. Правителството, вместо да мисли за икономически мерки и как да помогне за преодоляването на проблемите, мисли единствено как да запази властта си и инвестира в пиар, вместо в икономиката. И всичко това изглежда още по-фрапиращо на фона на адекватните мерки, които вземат нормалните държави по света, които имат късмета да не ги управляват некадърни престъпници.

loading...

Например Канада и Индия забраняват чуждите инвестиции, за да предотвратят преминаването на националната си икономика в ръцете на чужди държави. Докато нашенската мутра подскача до небето от радост, когато някой иска да купи български бизнес и се радва, все едно яйце му белят. И го представя като някакъв личен свой успех, че е довел инвеститори, а всъщност по-опасно нещо няма и много държави в света го осъзнават. Нашите баламурници обаче дори не се сещат за подобно нещо. Не че някой чужд инвеститор се е затичал, като знае как ще го изнудват тук и какви подкупи ще трябва да плаща на мафията, за да може да работи.

Испания дава по 400 евро на квадратен метър жилище или до 60 % от покупката на нов дом, ако е единствен за семейството. Безвъзмездна помощ! Тези, които живеят под наем и са по-бедни, получават по 900 евро на месец безвъзмездно от държавата! Мароко и Канада намаляват основните лихвени проценти на банките, за да облекчат хората. Дори Армения освобождава от данъци и такси хотелите, ресторантите и местата за почивка за срок от една година. Япония дава по 925 долара на бедните безвъзмездно.

На този фон, Онуй се хвали, че държавата добре се справя и ще дава ваучери до 100 лева на граждани за почивка в хотелите! И дава кредити, ама не на всички. Тоест помощи – тц, освен тези на Домусчиев и прочие аверчета на Онуй.

По света държавите се справят с кризата с адекватни мерки. Там гражданите знаят, че държавата се грижи за тях и няма да ги остави в беда. У нас – катастрофата е гарнирана с навикванията и обидите на Онуй към гражданите, че са нещастници и тулупи, а мисирките отразяват новината с възторг!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Ковидиотите от н-тия ден

Интересно психологическо проучване си правя лично за себе си. Доколко може да накараш няко…