Home Рубрики Коментарът на ... Мафия – същност!? Изход

Мафия – същност!? Изход

1 min read
0
0
66
Николай Марков

Ето така, лека полека милиард след милиард, изчезват от пазвата на бедната българска държава. Българската банка за развитие, например, е държавна банка. Това означава, че управлява наши пари – на всички данъкоплатци. И ако тази банка печели – печели цял народ, ако загуби – губи пак цял народ. Затова се казва банка – дори да фалира, има кой да спечели и от това. Замислете се!

loading...

Когато една държава се управлява от престъпници интегрирани в държавната власт, това не се квалифицира експертно като дейност на организирана престъпна група, а като мафиотска организация. Много, много сложен организъм. В различни страни, този обществен тумор се изрязва по различен начин и е въпрос на крайна необходимост за спасение на държавата и гражданите. Засега / повече от 30 години/, съвсем преднамерено, депутатите от всички партии отказват да въведат този термин в българския наказателен закон, с почти налудничави аргументи. Досещате се защо. Досещате се сигурно и кой може да се възползва от този порок в закона и остава безнаказан завинаги. Завинаги свободен престъпник.

Има две неща за които мафията /разбирайте държавното управление/ не говори, именно защото големите пари обичат тишината. Това са производството, трафикът и търговия с наркотици и реалното състояние на българската банкова система. Това са напълно забранени теми по които медиите се движат само по допирателната на окръжността. И до тук.

Големите финансови потоци, генерирани по престъпен начин се контролират и на международно ниво, но този контрол е прекалено условен. Българската мафия е добре позната извън територията на страната си и напълно непозната за собствения си народ!!! Тя е жив организъм, който се задвижва от конкретни фигури, повечето от които не живеят в страната. Държавата България е една логистична престъпна база, централен офис на тежка международна организирана престъпност.

И докато гражданите на тази страна, оскотяват прогресивно, потопени в невежество, бездуховност, нищета, бедност, болести и лични заблуди, няма как да си отговорим адекватно на нито един въпрос защо ни се случва нещо!!! А има такъв отговор за всичко!!! Светът се движи от логични процеси, не от хаос!!!

Западният свят.

Ив.Вазов

„…но смелост, братя, и с твърда вяра

вървете, дето дългът ви кара,

във братски подвиг вий дял вземете

и името ни, от срам спасете!

И скоро, знам аз, кат зрак небесни

святата правда ще пак да блесне,

ще се разкъсат интриги грозни,

ще се разкрият вси мрачни козни

и зли кроежи, и бедни чувства,

що гонят сляпо идея пуста,

и съд по-честен ще се направи

над тез, що днеска скръбта ги дави

и мълком слушат псувни гнуснави.“

Автор: Николай Марков, Фейсбук

Load More Related Articles

Check Also

Мутра сънува инвестиционна дестинация

Покрай изпълненията на Каскетчо и дебилизмът с маските, пропуснах вчера новите глупашки из…