Home Рубрики Коментарът на ... Мечтата на диктатурата

Мечтата на диктатурата

2 min read
0
0
52
Елена Гунчева

Ежедневно виждам, как здравият разум и свободата бавно загиват под напора на страха и терора. Коронавирусът короняса диктатурата. Не само в България. Свободата на словото е напълно отречена, а носителите й са преследвани като престъпници от властта.

loading...

Днес останах потресена от писанията на някаква си женица, която признавам, не ме е впечатлила с нищо досега, а от днес – само с изключителната си простотия и наглост. Във вестник „24 часа“ въпросната призовава за шамари срещу тези, които задават логични въпроси спрямо карантината и вируса и които имат наглостта да се усъмнят в мерките.

Такива като нея са били поддръжници на концлагерите на смъртта. За доброто на нацията, де, не за друго. Не заради вътрешната им пустота и низост. Готова е да отрече всички човешки права и свободи, само и само да удари един кавал на управляващите.

Диктаторите не са страшни. Страшни са дебилите, които с крясъци подкрепят всяка екзикуция, докладват всеки несъгласен и протестиращ срещу властта, гласуват за диктаторите и плачат от радост, когато се фотнат с тях.

За мен свободата и човешките права са висша ценност. А животът е личен. Всеки е длъжен да пази животът на другите и да не го поставя в опасност. Но за собствения си живот има правото сам да взема решенията си как да го изживее. Тази женица дали осъзнава, че много възрастни хора например предпочитат риска от зараза пред това да свършат дните си затворени в една стая в самота. Много хора предпочитат риска пред това да станат покорни овце заради нещо, за което здравият разум задава въпроси.

Зараза има, но тя поразява и здравият разум и свободата ни. И слага на трона яхналите вълната на паника и страх.

Бог да ни пази от тези, които се правят на наши спасители!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Мутра сънува инвестиционна дестинация

Покрай изпълненията на Каскетчо и дебилизмът с маските, пропуснах вчера новите глупашки из…