Home Рубрики Коментарът на ... Мислете, бе, тулупи, матриял и безделници!

Мислете, бе, тулупи, матриял и безделници!

2 min read
0
0
59
Тулуп

Като шокиращ признак на тоталната деградация на българската нация приемам това, че когато лидерът на най-голямата политическа партия – Главната Мутра на Републиката, нарече българите „тулупи“, „безделници“ и „лош матриЯл“, само неколцина се възмутиха и то предимно по социалните мрежи. Останалата част гордо се фоткаха до него, благо преживяйки като добичета, доволни, че са се поотъркали в „бат Бойко“. Деволюция направо!

loading...

За съжаление това явление не е подминало и така наречената „интелигенция“. Незнайно защо голяма част от хората го свързват със степен на образование или работа. Само, че интелигенцията тази част от обществото, която води народа напред – духовно, културно и обществено, това са хора, които са духовни и най-важното – мислещи. Откъм такива днешната придворна „интелигенция“ е напълно лишена.

Днес знайни и незнайни коментират как всички трябва да се обединим срещу мутрите. Възхищават се на Манолова, на Хаджимравин, на Бабикян, на Капон и Куневица, на отровни и изправени, на СлавитУ и на Малинов заради ордена му. Мисъл тука всяка оставете! Цялата злоба, хъс и симпатии са насочени към описаните само въз основа на това, че са казали „Мутри, вън!“ /което всъщност е лозунг на Президента Радев, не на трио или дуо/, че са казали, че искат да махнат ГМР и че пеят патриотични песни. Оттам нататък – никаква мисъл и разум не се проявяват.

Тридесет години едно и също! Избор на по-малкото зло, което иска да махне по-голямото. След избирането, малкото зло пораства и става голямо. А ние все така наивно се чудим защо става така. Ние сме си виновни. С нашия отказ от мислене и разсъждаване. С това, че се влияем от емоциите, а не от разума и политическата логика.

Най-малкото винаги търсете парите. Кой откъде има пари и как изведнъж може да си позволи да си плаща постоянно на медии? Какво е правил в миналото си? Как е натрупал първоначални капитали? Какъв е произходът му? За какво се бори извън мястото в политиката?

Ние не търсим почтеността, а някой от екрана да ни каже това, което искаме да чуем. Точно като малки деца, които вярват в Дядо Коледа и отказват да повярват, че някой друг купува подаръците. Ние не търсим политическите идеи, а омразата и желанието за разплата с действащите политици, като сме готови да изберем същите като тях, само и само да удовлетворим тази омраза. Ние не търсим достойнството, а циркът пред очите ни. Ние не се уважаваме като народ, а искаме политиците да ни уважават. Ние забравяме вчерашният ден на днешните политици. Уроци, българи, това са уроци. И докато не ги научим и не разберем, че трябва изборът ни да е основан на разум, почтеност и най-важното – мисъл за България и народ, ще продължаваме да повтаряме грешките.

Соросоидите и подлогите на мутрите са се наредили на старта на изборите. А вие, вместо да ги наритате заедно с мутрите, им се възхищавате и казвате, че важно било да се обединят. Дори и Божков подкрепяте, същият, когото псувахте, че е мутра и му купувахте талончетата за търкане, с които ви правеше на глупаци. А сега се успокоявате, че една мутра ще ви спасява от друга мутра. Жалко и печално…..

Мислещите и разумните са малко. Но точно от тях зависи да носят светлина. Много от тях мълчат, за да са обществено удобни и да не си развалят комфорта. Други не искат да се бъркат в политиката, за да не ги омърсят. Но всъщност това е предателство, по-страшно от другото, защото да имаш възможността да помогнеш на Родината си и да не го направиш заради страх или личният си комфорт, е много по-лошо.

Мислете, БЪЛГАРИ! За да не сте тулупи, мисирки и лош матриЯл. И за да има промяна, а не подмяна!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Още щрихи от анатомията на предателя

„Депутатите от БСП, които напуснаха парламентарната група, осигуряваха кворума на мн…