Мръсна сделка

1 min read
0
0
227

В Брюксел се разпределяха едни пари. Около 1,824 трилиона евро, от които само 390 милиарда безвъзмездна помощ, а другите са заеми, от които България ще получи 29 милиарда за срок от седем години. Онуй вече започна да се хвали колко пари ни осигурил, наблягайки, че ако не е той, нищо няма да получим. Да, бе, да!

loading...

А сега да погледнем мръсната сделка в Брюксел. Ние ще получим 29 милиарда евро по пакета „Следващо поколение“. Дотук добре, лошо няма. Но странно защо Борисов не обяснява колко от тях са заемни и колко безвъзмездни средства. Защото се оказва, че само 7,7 милиарда евро за публични инвестиции /разбирай магистрали и фитнес площадки по селата/, са безвъзмездни. А останалите СА ЗАЕМ! 22 МИЛИАРДА ЕВРО ЗАЕМНИ СРЕДСТВА!

Фон дер Лай/н/ен заяви, че може да се наложат нови данъци в съюза, за да се покрият средствата, тоест да се върнат заемите. Както и сериозно повишаване на вноската за членство в ЕС, за което удоволствие България плаща над 1,3 милиарда лева на година. Бедна България явно пак ще си го отнесе. Нови данъци и драстично увеличаване на вноската към Брюксел не се знае как ще се отразят. Докато парите всички знаем кой ще ги прибере!

Борисов ни показва розата, но не и бодлите. А те са много. Няма икономически анализ от правителството тези пари могат ли да се върнат, нито ЕС с колко ще повиши вноските или какви данъци ще наложи. Нито пък има някаква яснота как ще се разходват. Че поне три четвърти ще се откраднат от гербавите, вече е ясно.

Предлагат ни да се радваме на котка в чувал, за която е сигурно само едно – че ще има дране до кръв!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Дарете старите си гащи

След като Простата Кърджалийска П. дари старите си календари на старчески домове, в неисто…