Home Рубрики Коментарът на ... На всеки километър в сърцата ни …

На всеки километър в сърцата ни …

1 min read
0
0
129
Стефан Данаилов

Малко преди да навърши 77, си отиде и Стефан Данаилов… Но има хора, за които вестта за смъртта е само повод, ритуален повод да сведем глави в минута мълчание, да оставим цвете и напишем некролог, да изкажем съболезнования на близките му …За такива хора смърт няма. Както не може да има край и за легендата в българското кино, Националната телевизия, която тези дни бележи своя 60 –ти рожден ден, за театралната сцена, от която той беше неделима част и игра на нея до последен дъх. В истинския смисъл на думата… Болестта не сломи духа му и жаждата за роля… А ролята му беше да е любимец на поколения българи, независимо от идеологически и партийни пристрастия…

loading...

И сега отново при нас ще идва Иван Загубански от „Първият куриер” , ще се връщат първите му роли от първите му филми „ Понеделник сутрин” , „Морето“ , „С дъх на бадеми”, ще си припомняме великолепните му образи в „Иван Кондарев”, „Черните ангели“, „Князът”, „Борис Първи”, „На всеки километър” … Ще се забавляваме с „Дами канят”, естрадните му изпълнения в Националната телевизия, песните по стихове на Недялко Йорданов и Любомир Левчев .

Стефан Данаилов беше обществено ангажирана гражданска и партийна личност, беше делегат на последните няколко конгреси на БСП, народен представител, министър на културата, беше душата и силата и опората на левите хора в България .

Трудно е да си помислим ,че за хора като Ламбо, може да има забрава, че неговите студенти някога ще пропуснат да поклонят пред своя Мастер …

Скръбно е, но той остава любимия ни народен артист на всеки километър в сърцата ни …

Да помним култовата му реплика чрез образа на Борис Първи : „Един камен не давам от тая земя…” Тя беше и негова лична изповед .

И поклон доземи, Мастер…

Лозан Такев

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Идиотщината в територията продължава…

Чета Заповед № РД-01-369/30.06.2020 г. на министър Ананиев. Много интересно четиво. Особен…