Home Рубрики Коментарът на ... Наглостта на Борисов е безкрайна – като вселената и човешката глупост

Наглостта на Борисов е безкрайна – като вселената и човешката глупост

3 min read
0
0
17
Румяна Ченалова

Каквото и да говорят „политолозите“ на ГЕРБ, каквито и да обречени мисловни опити да правят, истината, че в България зрее политическа криза не е тайна за световната преса.

loading...

Това е първата политическа криза, която не е плод на идейни сблъсъци и партийни конфликти.

И преди народът е излизал и заливал улици и площади за да падне от власт определена политическа партия.

Сега обаче причината е различна. Оставката на правителството не е просто за да се премине през избори и същите хора да останат на власт.

Сега исканията са други : честни избори, нови компетентни и почтени лица в управлението, изтръгване пипалата на октопода от всички сфери на държавното управление, наказателна отговорност за всички престъпления, справедливи закони, които да трасират развитието на България в посока върховенство на закона, социална грижа, подкрепа на икономиката, суверенитет и достойно място в международните отношения.

Децата, които родихме в зората на промените, вече пораснаха и формулираха исканията си, формирани на база образование, познаване на различни демокрации, непредубедена от миналото оценка на ситуацията в България.

Протестират младите хора и тази младост ги прави безкомпромисни.

Протестите са различни и защото в основата на исканията е решението за унищожаване на модела “КОЙ“ завинаги, изхвърляне от властта на престъпниците, непочтените , некомпетентните или просто безразличните. Завинаги!

Политическата криза е факт и по съдържанието си е трансформираща и за обществото, и за държавното управление.

Първата стъпка в решаването и е оставката на Борисов и Гешев. Оттам нататък е организацията на изборите и паралелно развиващи се проверки , арести и досъдебни производства срещу всеки без изключение, който по какъвто и начин / кражби, присвоявания , измами и т.н./ е предал интересите на България.

Това е ясно за шайката му , внедрена на всички нива на трите власти. Ще се държат до край , ще ни манипулират, ще всяват раздор, ще лъжат и заплашват, защото знаят, че това е последната им битка.

Нашата задача сега е да издържим, да не се отказваме, да ставаме все повече, да бъдем безкомпромисни!

Наглостта на Борисов е безкрайна- като вселената и човешката глупост. В лицемерието си нарича протестите “ демократично право“, отричайки всенародния им характер и ясно изразена цел.

Протестите са резултат на тежка политическа криза, която можем да решим само с постоянство.

Народната воля е Божия воля!

Нито крачка назад!

Щурмуваме злото!

Румяна Ченалова

Load More Related Articles

Check Also

ГЕРБ не е партия, а диагноза

България е страната на неограничените възможности. Само тук необразовани и интелектуално о…