Home Рубрики Коментарът на ... Направо да си слагаме нашийниците

Направо да си слагаме нашийниците

2 min read
0
0
79
Бойко Борисов

Индустриалците поискаха да отпадне ограничението за извънреден труд от работниците. Тоест, да могат да им работят, докато паднат на работното си място. Заради кризата естествено, няма да повишават заплати и дори могат да ги намалят!

loading...

От синдикатите реакция няма. Няма и да има. Нищо не чух от тях как преживяват работниците, останали без работа в кризата. Не предлагат решение. Дори не се обаждат. Явно тях кризата не ги е ударила!

Законът за здравето на практика е ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ГЕРБ. Предоставят се едни огромни права за нарушаване на основни граждански права, на един сенилен старец, който днес си призна, че не той взема решенията, а Борисов! И без санкцията на Народното събрание могат да се затварят градове, да се слагат хората под домашен арест и прочие неща, които досега само сме чували да се случва в тоталитарните диктаторски държави.

И знаете ли кое е най-страшното – съпротива няма. „Опозицията“ гласува на Правна комисия с „Въздържал се“, критикуват, но от немай къде. Съпротива срещу този абсурд няма.

С всеки изминал ден затягат въжето около шията ни, а ние продължаваме да се оглеждаме кой ще ни освободи. Някой да го свърши вместо нас, нали? Никой не поставя пряко въпроса на правителството за икономическите мерки за хората и бизнеса. Техните ги видяхме, полза няма, освен, че си напълниха джобовете техните приятели.

Затова и трябват протести. Да, много от вас няма да се съгласят да отидат на протести, организирани от партии. Но днес нещата вече са на ръба. И понякога един протест, едни 1000 човека под прозорците на властта могат да отложат страшното.

Нашийникът много започна да стяга. Докато ние се чудим. Докато теоретично си развиваме някакви фантасмагорични теории и програми и се опийваме от собствената си интелигентност. Всички искат да са лидери, никой не иска да е гражданин!

Ако разсъждаваме така, по-добре сами да си слагаме нашийника!

 Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Ковидиотите от н-тия ден

Интересно психологическо проучване си правя лично за себе си. Доколко може да накараш няко…