Home Рубрики Коментарът на ... Народът иска справедливост

Народът иска справедливост

1 min read
0
0
265
Съд

Това е най-трудното днес. Да гледаме хората, ограбили България, как живеят от откраднатото, как се смятат за новите богоравни. И ни се смеят от висотата на пиедесталите, които ние построихме за тях. Спомням си за ликвидационните съвети на Филип Димитров. Спомням си дивата приватизация на Костов. Още по-дивата реституция на Лучников и компания. Костов, Муравей Радев, Филип Димитров, Христо Бисеров….хванете всеки втори политик на прехода и ще видите рязко забогатели от влизането си в политиката хора.

За тях плюс – имоти, банкови сметки, лукс, за нас минус – БГА „Балкан“ , „Кремиковци“, стотици заводи, сгради, гори, хотели, зелени площи. И за ограбването и оглозгването на една много добра икономика, изведнъж се оказва, че виновни няма.

И в един момент искахме само едно – тези, които ограбиха България, да получат възмездие. Обещавано ни от всяка една политическа партия преди избори и забравяно без изключение след всяко влизане във властта.

Все едно влизането във властта е влизане в тайна групировка на омерта и взаимна защита. Няма осъдени, няма в затворите, няма конфискувано имущество. И те остават богати, а ние – народът, все по-бедни. Гледайки как ни карат да се радваме като палета на всеки „инвеститор“, направил си цехче в България заради почти безплатния труд.

Искаме възмездие. И справедливост. Защото всичко останало ще бъде подигравка и с правото и с народа на България. Знам, че всички сте свързани с омертата, защото всеки нещо е крал. Но този Гордиев възел трябва да бъде разсечен веднъж завинаги. Защото тази омраза се натрупва и трябва да има отдушник. С или без вас.

В България много пъти е имало подобно възмездие, включително закон за незаконно забогателите чиновници и за съдене на министрите. И Народен съд!

Искам ВИНОВНИТЕ ЗА КАТАСТРОФАТА ДА БЪДАТ СПРАВЕДЛИВО НАКАЗАНИ! Иначе няма да можем да продължим.

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Споко, помислете преди да ударите!

Канонада от стрели по Мая Манолова, заради словата й: “Аз не съм против ГЕРБ.Ако БСП…