Home Рубрики Коментарът на ... Наши виновни няма!

Наши виновни няма!

2 min read
0
0
37
Гарантирано от ГЕРБ

Разбира се, няма никой виновен за пропадналия тротоар пред Медицинския университет. Някакви разправят, че изпълнителят на обществената поръчка е нямало как да предвиди таквоз нещо. Естествено, никой никога не е знаел, че там имало някакъв колектор, нито чия собственост е този колектор, но пък бил публична собственост /държавна или общинска, или по-добре да не питаме да не се объркат съвсем обясняващите/.

loading...

Пътят към Рилският манастир също е затворен, защото Бог, природата, Путин, Президентът Радев и Нинова са подлели вода на скалата и тя се е изсипала нарочно и злонамерено върху пътят Му, който Онуй откри тържествено преди няколко дена. Виновни пак няма от гербавите. Светът им е крив, те са прави! И строят, строят, строят! И усвояват, усвояват, усвояват….

Ако трябва да тегля една черта на управлението на ГЕРБ, отдолу знаменалят ще бъде: некадърност и корупция. Едно читаво нещо не успяха да направят, магистралите им се вият като варени макарони и почти толкова издръжливи, спортните им зали се разпадат, тротоарите им издържат до откриването с песни и танци, а санирането е един безкраен хорър.

И понеже знам как си въртят схемите, да уточним за незнаещите: обявява се обществена поръчка, в която единствената загадка е дали ще се разиграе театрото с няколко подставени фирми, за да има „състезателно“ начало, или откровено ще разбутат конкуренцията и нашите хора ще се явят сами и ще си спечелят. Поръчките се правят за нашите хора, а понякога и обратното – има интересна поръчка, незабавно се прави фирма от някой 20 годишен пикльо с 2 лева капитал и фирмата печели. Лоши хора говорят, че за да спечелиш обществена поръчка, се заплащат авансово между 30 и 50 % от плащането. Естествено, „вътрешното убеждение“ се формира у възложителя, който след това трябва да проверява качеството на работата и да контролира! Естествено, ако се открие нещо драстично зле, отново се формира вътрешно убеждение у възложителя, че не трябва да се заяжда. Нещо от „Ало, Банов“ някой неразбрал?!? И „случайно“ се изпуска срокът за възражение или работата се приема без възражение, или в договора има уловки, които позволяват изпълнителят да се измъкне без санкции. Или санкциите с оглед на печалбата и комисионните да са толкова мизерни, че да няма проблем да се платят.

След което всичките тези КРАДЦИ излизат пред медиите да ни убеждават, че някой друг им е крив, те не са виновни, а ние, вместо да се радваме на новото, се заяждаме за някакъв пропаднал тротоар, стена, нагърчена магистрала и прочие. Неблагодарници сме ние, неблагодарници!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Тяхната партия е властта

Много смешно ми става, когато започнат да ме плашат с комунисти. Знаете ли, познавах такив…