Home Рубрики Коментарът на ... Негово хлевоустие Премиерът!

Негово хлевоустие Премиерът!

3 min read
0
0
42
Любомир Кольовски

Все някой ден пандемията ще мине и замине. Но как ще отървем от една друга пагубна болест – ХЛЕВОУСТИЕТО на премиера и ортаците му, които вече месец време изпаднаха в някакъв странен транс и умопомрачение и не спират да се съревновават кой ще изпревари останалите по брой тв участия, брифинги, пресконференции и пр. глупашки публични прояви?

loading...

Не мога да преценя доколко е опасна, смъртоносна, пагубна и гибелна за човечеството пандемията с аристократичното наименование “Коронавирус”. Не съм специалист и нямам дори елементарни познания в областта на медицината, епидемиологията, вирусологията и останалите научни области, които са вв кореспонденция с коронавируса.

Знам само, че тази пандемия, епидемия, бедствие, или каквото и да е друго, ще мине и ще замине.

Това поне показва един бегъл прочит на човешката история, откакто я има цивилизацията. И друг път хората са били сполетявани от чуми, холери, шарки, инфлуенци и други масови болести.

Когато е нямало болести, имало е войни в непрестанна надпревара коя от коя да бъдат по-кръвопролитни и разрушителни.

Войните и болестите продължават да атакуват и унищожават част от човечеството и материалните му блага. И като напук, човечеството продължава да го има.

Но хлевоустието е безпощадно и ще ни види сметката. Хлевоустието е смърт за нормалността. Помнете ми думите! Дано да съм лош пророк!

P. S. И една ремарка към дописката. Тъй като ние отдавна, от векове нямаме аристокрация, унищожена по време на Османското нашествие, а след това остатъците ѝ били асимилирани, покръстени, смлени и до крак ликвидирани, по време на Третата българска държава сме се опитали да реставрираме разните височества, величества, благородия и др. такива смехории, днес употребяваме превъзходителства, но само към чужди особи и посланици. Бихме могли да възстановим традицията, като я осъвременим и внедрим обръщение към величията и началниците с ВАШЕ ХЛЕВОУСТИЕ. Разбира се, само една особа по биография и заслуги може да бъде обект на такова обръщение. НЕГОВО ХЛЕВОУСТИЕ ПРЕМИЕРЪТ!

Load More Related Articles

Check Also

ГЕРБ не е партия, а диагноза

България е страната на неограничените възможности. Само тук необразовани и интелектуално о…