Home Рубрики Коментарът на ... Некадърници, сър!

Некадърници, сър!

2 min read
0
0
205
Елена Гунчева

Видяхме вече потресаващата заповед, сътворена от мислителя Ананиев. И понеже там се забранява само на автомобили да напускат София, да попитам на какво основание са спрени и влаковете и то преди да бъде публикувана заповедта, като се създава пълен хаос на Централна гара – София. Некадърниците в МЗ толкова ли не могат да се сетят, че освен автомобили има и друг вид транспорт?

loading...

Защо трява да правят гражданите сами да си говорят? Вече много хора споделиха, че заради това безумие не са могли да се приберат по домовете си с влака, а други не са могли да отидат на работа. И всичко това заради пълната некадърност на правителството.

Това е държава, бре, миндили! Не може посред нощ, когато ви щукне, НОЩ да си прави брифинги и да настоява да се спазва заповед, която не е обявена и публикувана и хората не са запознати детайлно с нея! Не може да не дадате срок хората да се приберат по домовете или да отидат на работа и да се организират за пътуванията. И в същото време да подминавате сляпо мисир-председателят, който наруши всички мерки подред от началото на извънредното положение и то публично!

И да му обясня на оня, черният генерал, който се кани да прави политическа кариера: има граждански права и не е той този, който ще ги отнеме. А това, че се прави на циркаджия с генералската униформа, не му дава правото да се гаври с хората. Защото баровците ще си излезят, но хората, които живеят извън София, но работят там и нямат автомобили какво правят? А хората, закупили билети за влака?

ТОВА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ПОВЕЧЕ ТАКА!

-Джийвс, какви са тези хора, които крещят на улицата!

– Българи, сър. Правителството им не им позволява да се приберат по домовете си. И е забравило да им каже!

– А има ли заповед?

– Има, но там нищо не се казва. Некадърници, сър!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Корнелия Нинова, Христо Иванов, озаптете си крайните фенове

Студентите от Западна Европа си тръгнала, дойдоха дъждовете, навън застудя. Протестът съвс…