Home Рубрики Коментарът на ... Неприсъствените дни на премиера

Неприсъствените дни на премиера

1 min read
0
0
91
Бойко Борисов

Има дни, в които премиерът отсъства – не прави инспекции с джипката си, обгрижен от кавалкадата си пазванти, не се среща внезапно и непредвидено с трудещите се, не свиква извънредни заседания на правителството…

loading...

Има дни, в които премиерът неочаквано и непредвидимо просто изчезва. Обикновено, когато премиерът е мишена и цел на някакви нападки, той се появява в новините и телевизорите и започва да сипе плоски и дебелашки шеги, които уж са някакъв отговор и отпор на атаките срещу него.

Но има дни, в които премиерът Борисов наистина изчезва. Това се случва, когато е приклещен от обстоятелствата и собствените си издънки и няма никакво значение дали ще се появи на някоя магистрала, срутен тунел или друг обект на височайшото му инспекторско внимание. Такива дни са много специални. Отсъствието на премиера в такива дни е сериозен сигнал, че премиерът е в безизходица и не знае коя изтъркана плоча от репертоара си да извади, за да замаже конфуза от безобразията си. Тия дни сме свидетели именно на такава премиерска безсловесност – много снимки, много записи, много публикации в чуждестранни влиятелни издания… Какво друго му остава на Бойко, освен да се скрие в миша дупка и да чака да се разсее смрадливата мъгла над тресавището България.

Никой не знае кога и къде ще се покаже Бойко. Може би утре? Или вдругиден? Никой не знае и не може да предположи с каква измислица, нелепица, дивотия, лъжа, мит, легенда и фантасмагория ще се появи Бойко с поредното си бездарно и фалшиво алиби.

Краят остава за нас, нали така? А ние се занимаваме с това, защото Бойко 11 години е премиер и от 20 години е във властта.

Късно е за Бойко. Дори и бухалката с пандемията и коронавируса вече не може да му помогне.

Любомир Кольовски

Load More Related Articles

Check Also

Мутра сънува инвестиционна дестинация

Покрай изпълненията на Каскетчо и дебилизмът с маските, пропуснах вчера новите глупашки из…