Home Рубрики Коментарът на ... Неудобните оставят следа

Неудобните оставят следа

2 min read
0
0
97
Неудобните оставят следа

Много мислих дали да споделя личните си впечатления. Миналата седмица за първи и последен път се чух с Милен Цветков. Искаше да ме покани в предаването си да обсъдим управляващите и извънредното положение. Възпитан, тактичен, истински журналист.

loading...

Такъв, който винаги беше неудобен на властта. Такъв, какъвто трябва да е всеки журналист. Четвъртата власт. А не четвъртия мисирник. А Милен Цветков беше голям. И остави незабравима следа в българската журналистика.

Понякога не съм била съгласна с тезите му в предаванията, които водеше, но големият журналистически талант и най-важното – ПОЧТЕНОСТТА, си личаха от всяка негова дума. А точно почтени журналисти вече рядко има. Малцина са неудобните, които се осмеляват да задават неудобни въпоси на властимащите. Само Цветков посмя да затвори телефона в ефир на Бойко Борисов преди години.

И си мисля колко е жалко заради едни наркотици, заради излишно самочувствие и усещане за богатство и могъщество, да си отиде човек, който толкова много даваше на обществото. И най-вече – който беше пример – пример за самостоятелно мислене, смелост, гражданска позиция и неподкупност.

Бог да го прости! Ще го помним!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Дълбоката държава означава дълбока простотия

Не мога да разбера как вечерен час ограничава заразяването. Затварянето на нощните заведен…