Home Рубрики Коментарът на ... Новините от деня с Елена Гунчева: БАБХ ни ЕМ

Новините от деня с Елена Гунчева: БАБХ ни ЕМ

1 min read
0
0
142
Елена Гунчева

– ЗАПЛАТИ. Днес излезе новината, че заплатите в София са със 70 % по-високи от тези в страната. И средната заплата е над 1700 лева. Сега разбрахте ли защо няма протести? Софиянци почти няма за какво да протестират, там няма такава мизерия, както например в Северозапада. Защото правителство и власт се свалят и се вземат в София. Не по магистралите, не в Полски Тръмбеш. Управляващите си решиха проблема – дай кокалче на матрияла и бъди спокоен. А повечето хора от провинцията не могат да си позволят разходите да отидат до София да протестират.

– ПОСТОЯНЕН АРЕСТ. Специализираният съд остави шефа на “ТАД ГРУП” за постоянно в ареста. Това и се очакваше, защото скандалът, вместо да се потуши, се разраства със съмненията за злоупотреби. Но мен всъщност ме интересува друго – как НАП са защитили данните. Дали там няма повече данни за престъпления от бездействие и некадърност. Защото, нали помните, че ако хакерът не беше се появил по медиите, никой не се беше усетил за теча. Това говори за пълна незаинтересованост и некадърност. Та, всъщност, КОГА ЩЕ ИМА АРЕСТИ В НАП?

– БАБХ НИ ЕМ. Цацаров от немай къде разпореди проверка на БАБХ заради изнесените данни за неизгодни договори от 2017 г. от журналистката Генка Шикерова. Всъщност защо журналисти трябва да обръщат внимание на прокуратурата. Същата прокуратура, която се занимава изключително с неудобните на властта и писане на писма за подкрепа на номинирания. Аз лично само зарази физиономиите на ръководството на агенцията, ако бях прокурор, бих я обърнала с хастара навън от проверки! Ноторно известен факт е, че тази агенция е партийна хранилка. А съм убедена, че всички ще излязат чисти и невинни и с бял костюм!

– КЪДЕ ПРАЩАМЕ ДЕЦАТА. Осиновени близначки в САЩ са живели в къща на ужасите. Спасени от полицията. А имаме демографска катастрофа. Докато раздаваме български деца на чужденци. Всъщност знаем ли какво се случва след това с тях? Защото има и много осиновени БЪЛГАРЧЕТА. Както знаем, осиновяването в България е машина за пари. Където ничиите деца са стока. А законодателството ни насърчава държавата да се отървава от грижата за тях. Никой не проверява на кого ги дават и какво правят с тях. Да, Могилино беше страшно. Но е въпрос на държавна политика. Всяко българско дете вече ни е ценно!

– ПРОТЕСТИ. В България протестите са отчаяни. От хора, доведени до ръба на оцеляването. Едните – защитаващи поминъка си и блокирали магистралите, молещи да запазят прасетата си и да преживеят. Другите – медицинските сестри, протестиращи за по-високи заплати и срещу уволнението на Мая Илиева. И двата протеста имат един корен – корумпираното, некадърно и мафиотско управление, което не позволява на хората да живеят от труда си, което ги унижава и превръща в роби и крепостни селяни. Държава, която от защитник се е превърнала в робовладелец на гражданите си!

И помнете…..пътят е към София!

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Пазете се от Манолчо! Манолчо е пророк. На злото, завистта и останалите пороци

Кончината на артиста Стефан Данаилов предизвика много обществени реакции. Преобладаващите …