Home Рубрики Коментарът на ... Новините от деня с Елена Гунчева: Какво се случи на Територията днес 12 юли 2019-та

Новините от деня с Елена Гунчева: Какво се случи на Територията днес 12 юли 2019-та

2 min read
0
0
233
Елена Гунчева

– ФОЛКСВАГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН. Надали някой освен Премиерът-Слънце си е въобразявал, че немците ще направят такава инвестиция в най-корумпираната и бедна държава в Европа. Големи хвалби бяха. Добре, че електоратът на Баце е от дебили, че не помнят повече от три дни, та сега не им се налага да им обяснява защо няма да има нов завод с 5000 нови работни места. Толкоз за просперитета. На Територията просперират единствено простотията, корупцията, простащината и некадърността.

loading...

– ПОСЛЕДЕН ПИРОН В КОВЧЕГА НА ТУРИЗМА. От няколко дена се върти един клип с български хотелиер, който рита израелски туристки. Той нагло се обяснява, че те си го заслужили. Класа! Стил! Направо занемявам пред подобно поведение. Едва днес обаче държавата се размърда. По новините току-що даже отбелязаха, че Министерството на туризма “незабавно реагира”. Верно!?! Аз лично не забелязах таквоз нещо! Но някак си неохотно се изпълвам с възхищение към последователността на черноморските мутри. Решиха да изгонят всички туристи и успяха! Наплюха и напсуваха рускини, наритаха евреи, изгониха българи! Браво! Последните клипове избиха и у най-големите оптимисти желанието дори да стъпят на българското Черноморие. Май смятат, че е за предпочитане да те отнесе ураган на Халкидики, нежели хотелиер на Слънчака!

-НО ПАСАРАН. Днес отмяната на машинното гласуване не мина в Народното събрание, защото БСП и ДПС отказаха да осигурят на ГЕРБ удобен кворум. Забелязвам, че гербавите от ден на ден стават все по-нагли. Дариткова коментира, че това били подли ходове. Явно смята, че е подло да отстояваш мнението си, но не е подло диктаторски да налагаш правилата на една партия върху цялата държава. ДПС са си прави. Техният електорат си е сигурен, не е нужно нито да си го купуват, нито да правят схеми и манипулации при броенето. Затова са толкова смели. Но ГЕРБ не са. Знаят, че без манипулациите и купуването на гласове ще останат треторазрядна политическа сила. И присъди, затвор, конфискация….не смеят да рискуват. Дори диктатурата за тях е за предпочитане пред това да пуснат властта.

– ПАРИ ЗА ХВЪРЧИЛА ИМА, ЗА БЪЛГАРИ – НЯМА. Горанов /света вода ненапита, който вместо в затвора, продължава да се подвизава като министър/, обясни, че имало пари да платим накуп парите за кефките. И витиевато обясни, че принципно в бюджета бил заложен нов вътрешен дълг до 1 МИЛИАРД лева, ама то нямало връзка. Интересно е кой ще ги връща тези пари. То комисионните ясно ще си приберат, но нашите внуци ще им ги плащат!

– 100 НА 8. Не е много точно. Но Турция ще поръча нови 100 самолета. Най-вероятно от Русия, както се предполага. Ракетните комплекси С-400 вече са пристигнали /явно в Русия не са на принципа на разсрочената доставка до пет години!/. Турция има и още стотици самолети. Та се питам ние къде с кефките….Оставам с усещането, че най-страховитетото ни оръжие са политиците ни – разрушителната им сила е поне колкото една атомна бомба. Въпросът е военните стратези да разработят план как да ги внедрят при противника.

– ИЗБОРИ ИДАТ. ДПС днес заявиха, че управлението било пълен провал и вина за това носи ГЕРБ. Преди половин година казаха същото. Файда – йок! Защото ако медиите на Пеевски и хората му не работиха за управляващите, те нямаше да се задържат повече от няколко месеца. Лъжат ни в очите. ГЕРБ и ДПС са едно и също. Без значение от участието на обединените идиоти. Скачени съдове, които правят зрелища за матрияла!

– ОСНОВАТА НА РАЗРУХАТА. Утре е денят, в който се отбелязва приемането на сегашната Конституция на България. Конституцията, в която е заложена зависимост на съдебната система, основата на корупцията, на унищожаването на българския народ, на катастрофата. Там безплатното образование и здравеопазване са допълнени с “при условия, определени в закон”, там депутатите не носят отговорност за политическите им решения и изказвания, там изпълнителната власт и законодателната се бъркат в съдебната. И ремонтът, или по-скоро разрушаването и изграждането отново трябва да започне оттам!

Елена Гунчева

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Българите, Борисов, тунели не ядат!

Премиеринът днес отново “блесна” с изказване. Топлофикациите били много задлъж…