Home Рубрики Коментарът на ... Новините от деня с Елена Гунчева

Новините от деня с Елена Гунчева

1 min read
0
0
322
Психодесни рано сутрин

Ето и новините от днес, 10 юни 2019 година:

-ПСИХОДЕСНИ РАНО СУТРИН. И без това тежкият ден понеделник започна с пространно интервю на видния отвсякъде евродепутат Ал Йо. С типичния си интелигентен и задълбочен поглед и потресаващ интелект, българската гордост в ЕП ни уведоми, че бил силно притеснен от сериала “Чернобил” и затова предлага да не строим АЕЦ “Белене”, а реакторите да ги подарим на Китай или Венецуела /само не каза дали опаковани в кашони или във найлони – откакто Баце си сподели с Медведев за реакторите, непрестанно се питам за опаковката/. Николаев гледаше особено умно и не зададе нито един адекватен въпрос. Или пък не посмя….разбираемо е! Та така, не се и съмнявам, че в Брюксел ще пожъне небивал успех, а ако успеят да се стиковат с Андрей Слабаков и се изказват един след друг, ще има епидемия от ишиас сред евродепутатите и спорадични опити за удушаване….

– РЕКЛАМНА КРАДЛА. Чичо Сам отново възложи ангажимент на рекламния си агент Ленче Кремче да рекламира таралясниците, не че имаме избор дали да ги купим или не, но явно огромното възмущение на хората леко притеснява стратегическите ни господари. Странно защо не платят на някой професионалист и експерт да ги рекламира. Или пък може и да не е, надали някой ще си рискува чак толкова професионалната репутация. Но все пак….една крадла да обяснява как едни нейни господари ще ни окрадат, много нагло ми се струва….

– ШПИОНИНЪТ-СВИНАР. Хората на Баце в БСП ударно заработват. Все пак свинарят е обещал на Баце да свали Нинова, след което БСП и ГЕРБ да плеснат с ръце и да се прегърнат и да управляват заедно, докато Баце стане президент, а свинарят – собственик не само на Пловдив, но и на големи територии от държавата. Не се пестят никаква кал и помия, все пак в кочината на свинаря разполагат с голяма наличност, а обслужващите го съпартийци не се гнусят от мръсотията.

– СТОЛИЧЕН РЕЗИЛ. В очакване съм родата на граф Игнатиев официално да поиска името му да бъде махнато от улицата, известна вече единствено със свинщините при ремонта. Днес разбираме, че България като една екваториална държава допуска, че ремонт на месец и нещо може да се издъни заради високата температура. Не че улицата и без това не прилича развълнувано море, от което на столичани вече им причернява. Поне няма разбити глави и крака в перките днес. За утре не се знае. Данчето Софийска щяла да налага глоби. Направо тази фирма да я забранят и да й отнемат лиценза и повече да не я допускат до обществени поръчки, а цялата сума да се върне. Подобна грозотия може да се види само в кошмари. А вече и на улица “Граф Игнатиев” в София.

И макар да не е новина, съм в лек екзистенциален шок как изведнъж Баце спря да открива по два завода на ден на Територията и дори на страницата му няма селфи с матрияла. Притеснена съм. Баце нещо да не губи форма? Или е толкова ангажиран в подготовката на конгреса на БСП заедно със свинарчето, че не му остава време да ощастливи някоя и друга недоклатена лелка, спяща със снимката Му под възглавницата.

Единствената международна новина, която ми хвана окото, е, че Ким Чен Ун хвърлил за провинение генерал в басейн с пирани. Всъщност като се замисля…..разбирам го човека. Само като си представя някои наши политици в подобна ситуация и ми става едно хубаво…..

10.06.2019 г.

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Споко, помислете преди да ударите!

Канонада от стрели по Мая Манолова, заради словата й: “Аз не съм против ГЕРБ.Ако БСП…