Home Рубрики Коментарът на ... Новините от днес: Гнусно, лепкаво усещане

Новините от днес: Гнусно, лепкаво усещане

1 min read
0
0
162
Елена Гунчева

– ГНУСНО, ЛЕПКАВО УСЕЩАНЕ. Прокуратурата днес отново осигури зрелища на тълпата, като изнесе подслушани и проследени разговори на „шпионите” от техни чатове в социалните мрежи и Телегам. Всички знаем, че ни подслушват. Заради принципът, понякога без конкретна причина. Да си припомним ли „Цецомобилът”, който събираше данни? И момчето, което трябваше да ги разчете и внезапно почина? И повече нищо не се чу? Да си припомним ли скандалите със съдийските разрешения за подслушване? И незаконното такова? Сега стигнаха дотам лични разговори да ги развяват по медиите, за да докажат колко са прави! Като юрист смятам, че мястото на доказателствата е в съда, а не по медиите. Явно сме учили друго право от това, което са завършили в сегашните ръководства на прокуратурата. Подслушването е достатъчно мръсна работа. Вършете си я и не ни я завирайте в очите! Скоро ще започнете и личните секс разговори да ги изнасяте в медиите. Още повече, че доказателства се преценяват в съвкупност, ако си отворите учебниците по наказателно право, може и да го разберете. Това, което правите, е насаждане на определено обществевно мнение преди процеса и най-вече – преди изборите. Но вместо мнение се получава гнусно и лепкаво усещане за нечистоплътност. Морална нечистоплътност.

loading...

– СВИДЕТЕЛ – ТОВА ЗВУЧИ ОПАСНО! Основният свидетел по „Суджукгейт” остава в ареста. Специализираният наказателен съд отхвърли искането за изменение на мярката за неотклонение на Антон Проданов. Човекът, позволил си да разкрие колко суджук искат да изплюскат в ГЕРБ и лично Борисов, изведнъж и рязко се оказа обвиняем за данъчни измами. И като особено опасен престъпник веднага беше прибран в ареста, да му дойде акъла в главата. В същото време Живко Суджука – снабдителят на гербавите със суджук, беше оставен спокойно да си работи и дори си остана член на партията. Но, както всички знаем, гербав виновен няма. Единствено мога да съжалявам, че суджукът не е доставен, защото, както каза Цацаров, дори един суджук не е стигнал до премиера! Мъка! Но пък ако беше стигнал, и без това мащабният Борисов без съмнение щеше допълнително да вдигне кръвно, холестерол, диабет и при добро стечение на обстоятелствата всичко да приключи. Но да се върна към темата – свидетелствайте само в полза на прокуратурата и то по тяхно искане. Зарежете сигналите, ще се обърнат срещу вас. Проучете престъпниците – ако са от партия ГЕРБ, те не са виновни, вие сте виновен!

– КЪДЕ Е ДЖИПКАТА!? Днес много столичани бяха учудени да видят Президента Радев да отива на работа с велосипед. Дори охрана не се забелязваше да подтичва наоколо. Гледката е смайваща само при сравнение с Главната Мутра, който освен, че джитка с джипката, която кара лично, се придвижва с охрана от поне пет-шест мащабни охранители. Не се е забелязало лично да направи повече от десет крачки. Дори когато рита мачле, е крайно пестелив откъм движения, за да не се амортизира и да не наруши обиколкаката си, все пак колко суджуци е инвестирал в нея. Както виждаме, ако някой държавник или политик кара колело до работа, не само няма да му падне короната от главата, но и ще служи за прекрасен пример за гражданите. Остава да изберете какво харесвате – екологичният транспорти и формата, или джипаката, охраната и безформието.

– АНКЕТНА КОМИСИЯ, МАЙТАПИТЕ СЕ! Разбираме, че за страхотният гаф със спирането на Българското национално радио ще се прави….анкетна комисия в Народното събрание. Че кое не ви е ясно? Един журналист критикува Гешев. Журналистът е изхвърлен. Колегите му не са съгласни и протестират. За да не се допусне журналистът, ръководството спира цялото радио, защото като типична кандидатура на управляващите дотам му стига мозъка. Кое не ви е ясно, че не разбрах. Или не искате да блесне съвсем доколко цялата държава и дори радиото е превзето от мафията и как всичко в държавата се управлява от един телефон на един човек! Когато не искате да се свърши нещо, създавате комисия. Айде стига!

– ВЪРЛ ОПТИМИЗЪМ. Явно поради оскъдицата на инструментариум за разбиране на ситуацията, Борисов заяви, че отношенията ни с Русия са много добри, направо отлични, че те оценяват какво сме направили за тях и щял да покани Путин догодина в България. Понякога се чудя с този човек един и същи филм ли гледаме. Само преди седмица обвинихме Русия, че плаща на шпиони да променят геополитическата насоченост към България. Арестувахме русофили. Обвинихме Русия. А сега, недочул и недоразбрал, Премиерът заявява, че сме в добри отношения. То, че са го изпускали често като малък, е ясно на всички, ама чак пък такива увреждания….Дано Путин разбере диагнозата и да не ни вини нас.

Елена Гунчева

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Беззащитната мафия

Резилът си е голям. Севдето и Онуй се оплетоха като патета в кълчища в обяснения. И дори т…