Home Рубрики Коментарът на ... Новините от днес: Втори шанс за духалката, а държавата се прави на ударена

Новините от днес: Втори шанс за духалката, а държавата се прави на ударена

1 min read
0
0
202
Елена Гунчева

– ЕВРОЗОНАТА ЩЕ ДОЙДЕ С Ф-16. Рейтинговата агенция “Фич” заяви, че България ще бъде евентуално приета в Еврозоната през 2023 година. Но не било сигурно. Трябвало да сме изпълнили и другите критерии и ако няма забележки – тогава. За мое съжаление не са написали кога от черджето ще ни пуснат в чакалнята. Според Главната Мутра трябваше още юли месец тази година да ни пуснат поне в коридора. Ама не стана. Естествено, обяснения той не даде. Както всяко нещо, в което се проваля. Обещава като ц…н на пазар, защото е убеден, че матриялът не му стига мозъкът да му поиска сметка и помни не повече от три дни. Така че….еврото ще долети заедно с таралясниците. Така да се каже, катастрофата да е пълна. Аз отново заявявам моята позиция, че трябва да запазим българският лев. Той е символ на суверинитета ни. Освен това, икономическите последици от включване в Еврозоната са изцяло негативни за обикновените българи. Мизерията, която ще последва след подобна смяна на валутата, ще приключи завинаги България като земя на българите.

– ДЪРЖАВАТА СЕ ПРАВИ НА УДАРЕНА.. Днес разбираме, че община Дупница нямала средства да почисти незаконното сметище под моста на магистрала “Струма”. Затова си стояло като заплаха, докато държава и община стоят и се чудят. До какво води липсата на елементарен мозък в институциите! Магистралата е национален обект и съответно публична общинска собственост. Тази собственост се простила и върху обхвата на пътя и пътните съоръжения. Пространството под моста – публична държавна собственост, съответно влиза в сервитута на моста и е изключителна собственост на държавата. Защо общината трябва да го разчиства, аз поне не разбрах. Да припомня, че АПИ много стръвно събират пари за реклама в обхвата на пътя, за билбордове, заведения и т.н. Но когато се наложи да свършат нещо, рЕзко си променят мнението какви са им правата и задълженията. И не мога да разбера какъв е проблемът държавата незабавно да разчисти, защото загубите при евентуален нов пожар ще бъдат много по-големи от разходите за разчистване. Но на Територията никой не иска да поема отговорност и да свърши нещо. А за вече горялото сметище чакали, видиш ли, да изтекат обжалванията, били дали предписания. Аз ли съм дебил, че не мога да разбера защо при такива екстремни обстоятелства държавата стои и блее с надеждата проблемът да се реши от само себе си. Въпросът досега какво са клатили, е риторичен!

– ВТОРИ ШАНС ЗА ДУХАЛКАТА. След вчерашното всенародно забавление с нелепото назначение на Мариянчето Валеркова, днес председателят на Асоциацията на сертифицираните етични хакери нададе вопъл да й дадем втори шанс. След като и уличните псета се смяха на киберпремиерата на Мариянчето. Отчитайки желанието на правителството за забавление на народа и постоянни зрелища, все пак се запитвам вторият шанс дали няма да доведе до втори теч на личните ни данни отдругаде /то не че има вече какво да изтича, ама знае ли човек/. Втори шанс в политиката не се дава. Особено когато не ставаш и всичко го виждат.

– АМИ СЕГА? Турция наруши въздушното пространство на Гърция с три изтребителя. Традиционно за южната ни съседка е да нарушава нормите на международното право и общо взето, да го раздава агресор. Разбрахме, че извън стотиците изтребители в момента на въоръжение, Турция ще поръча и още 100 бойни самолета, най-вероятно от Русия. И си задавам въпросите: С недокомплектовани самолети, които ще дойдат след пет години /може би/, осем бройки, преброени отляво надясно и обратно, какво ще правим? И още по-сериозният въпрос – НАТО какво ще направят, когато член на НАТО с една от най-големите армии и големи военни бази на САЩ на своя територия, съвсем случайно ни нападне? Смята ли някой, че ще ни защитят. Ако смята, спешно на Четвърти километър за освидетелстване и незабавно лечение.

– СТАЛИНКА В АТАКА. МВФ се разбра, че заради безценният герберастки кадър Сталинка, може да промени правилата за възрастово ограничение. Така че лелята на Симеон Дяков да може да ги ощастливи. Мисля, че ще си допаднат . МВФ и Сталинка. МВФ е банката – оръдие на САЩ и световният капитал за заробване на недотам развитите държави. Нашата катастрофа започна оттам. От заемите. Валутният борд пък ни превърна в изцяло зависими, а икономиката – в отглеждана в парник и постепенно загиваща.

Елена Гунчева, Фейсбук

Load More Related Articles

Check Also

Шашканица

Напрежение в редакциите. Хората седят и чакат. Питат се с очи дали това може да се напише.…