Home Рубрики Коментарът на ... Онуй в страната на нетните активи

Онуй в страната на нетните активи

2 min read
0
0
13
Бойко Борисов

Главната Мутра на Републиката много се радва като научи нови думички и бърза да се похвали на публиката. С тежък замислен поглед /явно се притеснява да не сбърка думата/ и приповдигнат ентусиазъм от собственото си величие, ГМР ни уведомява как просперираме. Този път просперираме с нетните активи, ако щете – вярвайте!

loading...

Всъщност нетните активи са това, което остава, след като от активите извадим пасивите. Тоест от приходите извадите разходите, най-опростено казано, да ме извинят финансистите. И тук вече започвам да размишлявам.

рЕзкото повишение на нетните приходи, според ГМР, се наблюдавало при населението. Аз, от близки срещи с населението, с такова впечатление не съм останала, явно не поддържам като ГМР добра хигиена на средата и не се познавам само с такива, които си държат на нетните активи и съответно имат добри такива. Повечето хора карат от заплата до аванс с помощта на бързи кредити, от заплата им остават джобни пари след плащане на сметките, като са затънали в заеми и кредити. Дори работещият допреди година малък и среден бизнес кара на изпарения.

Явно ГМР визира хората с лични чекмеджета. Или нощни шкафчета, зависи от класата и стила на пълнещия чекмеджето. Както видяхме, шкафчето на ГМР е на завидна висота на нетните активи. То направо пасиви при него няма, с изключение на пасива на мозък и това, че жална му майка, ако го изритат от властта…..

Но пък колко красиво звучи. Чувствам се просперираща откъм нетни активи. А пък усещането за голям пасив откъм управлението, не ме напуска.

Елена Гунчева

Load More Related Articles

Check Also

Ченгеджийска атака на Борисов срещу президента

Бойко изпълзя на светло след стотина дни протести и продължи да твори селските си интриги.…