Home Рубрики Коментарът на ... Пазете се от Манолчо! Манолчо е пророк. На злото, завистта и останалите пороци

Пазете се от Манолчо! Манолчо е пророк. На злото, завистта и останалите пороци

2 min read
0
0
148
Любомир Кольовски

Кончината на артиста Стефан Данаилов предизвика много обществени реакции. Преобладаващите от тях са опити на авторите им да се идентифицират с таланта на Данаилов, да се изкарат негови близки, приятели и духовни контактьори. Обикновено, когато ни напусне популярен, талантлив, уважаван и обичан човек, винаги се намират немалко такива, които си самовъобразяват и фантазират близост с отишлия си артист, писател, композитор, спортист и известен в други сфери творец. Паралелно с това обаче избухват и разни амбициозни, нечистоплътни и скандални бездарници, какъвто е авторът на следните редове, някой си

loading...

МАНОЛ ГЛИШЕВ:

“Починал е актьорът Стефан Данаилов. Бог да го прости и да утеши близките му. Изглежда, че в последните си години този човек страдаше. Толкова от хуманна гледна точка.

Оттам нататък, вече от гледна точка на справедливостта и истината – покойният Данаилов беше силно надценен талант и набеден за авторитет. Той беше лице на соцносталгията, а тя е безусловно зло. Стои редом с Любомир Левчев, Светлин Русев и Божидар Димитров. За никого от тях не бива да се пролива и една сълза, ако не сме им роднини.

В най-добрия случай това сухо „Бог да прости“ е достатъчно. Но ако мнозина започнат пак да се превземат, да жалят, да късат ризи, да пращат рози, „po-klom1515“ и да го обявяват посмъртно за гений – не бъдете от тях.

Не, не си е отишъл светец на театъра и киното, нито рицар на словото, нито мъдрец и човеколюбец, нито „мастэр“, нито нищо подобно. Ако сме честни, Апостол Карамитев, Невена Коканова или Велко Кънев са оставили далеч по-ценна следа със себе си. За тях не просто Бог да ги прости, а вечна им памет, дълга им слава и благодарност за ролите и човечността!”

Кой си ти, Манолчо, бих попитал аз? Бог със сигурност ще прости на Стефан Данаилов, когато го прибере при себе си. А Манолчо би трябвало да търси прошка и утеха при Сатаната. Защото се е захванал с непосилната за хилавия си разум мисия да съди един голям артист и човек, че покрай него е оцапал и паметта на други велики българи. Пазете се от Манолчо! Манолчо е пророк. На злото, завистта и останалите пороци.

Автор: Любо Кольовски

Източник: Фейсбук страница на Любо Кольовски

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Заразени с акълолипсис

Гербоидните започват все по-странни причини да измислят, за да оправдаят оставането на Гла…