Home Рубрики Коментарът на ... Плащайте данъци, глупа@и!

Плащайте данъци, глупа@и!

2 min read
0
0
68
Елена Гунчева

„ГМР неколкократно злобно заяви, че тези, които не са си плащали данъците и осигуровките, няма нищо да получават от държавата, пък ако ще и да умрат от глад. Като лъжели, да гладували! Щели да получат пари коректните. И сега виждаме списъкът с „коректните“. Естествено, перфектните братя Домусчиеви са първи на копанята с държавната манджа. От нашите данъци, от нашите осигуровки! О, наивници сме. И то големи. Гледам списъците на баровските хотели и чуждите инвеститори като „Шишеджам“. Парите се разпределят между близките до властта. Бедните, както винаги, да го д@@@@т!

loading...

Домусчиев не си е платил неустойка от 52 милиона, тъй като приключи БМФ и уволни неправомерно стотици работници. Но това не пречи държавата сега да му дава пари. Нали знаете по това време, когато туризмът е спрял, колко роднини и любовници са назначени формално по тези фирми? Всички ги знаем, само държавата блее и се прави на неразбрала. Защото отново парите от кризата трябва да се прерапределят между обичайните приближени на управляващата хунта.

А глупац@тe продължават да си плащат съвестно. Дори най-глупавите призовават да си изпълняваме задълженията към държавата. За да има повече пари за Домусчиев, а бащата, останал без работа, има един изход- скок през терасата. Общественият договор е непоправимо нарушен от престъпниците, превзели властта и разпределящи обществените ресурси. Защото те харчат не честно изкарани пари, а нашите пари от данъци, такси, глоби, санкции и осигуровки. И нагло ни заявяват, че ние нямаме правото да участваме в това разпределение.

Дано гладът да ви научи да мислите! И следващият път, когато си платите данъците, си помислете къде ще отидат в парите ви – в калпави магистрали, в малолетна майка с три чавета, в плащания по фиктивни услуги за любовници и приятели на властимащите! А вие продължавайте да събирате капачки….докато ви дойде акъла как да се разпределят парите в държавата и да махнете крадците, които допуснахте в трезора на държавата!“

Автор: Елена Гунчева, Фейсбук

Load More Related Articles

Check Also

Защо хората се бунтуват срещу Covid мерките?

Много хора не желаят да носят маски на открито съвсем не защото са безотговорни тъпаци. Ни…