Home Рубрики Коментарът на ... Политически Алцхаймер. На очите или ушите си да вярваме?

Политически Алцхаймер. На очите или ушите си да вярваме?

1 min read
0
0
232
Елена Гунчева

– О,ШИПКА! ГНЕЗДО НА ГЕРОИ! Честваме 142 години от героичната епопея на Шипка по време на Руско-Турската война. Когато руснаци и българи-опълченци бранят като лъвове прохода срещу турските пълчища. Отстояването на Шипка прави възможна победата във войната на Русия и Освобождението на България. Никога не трябва да забравяме Шипка! Никога! Както днес отбеляза Президентът Радев, тя е храмът на свободата ни!

loading...

– ПОЛИТИЧЕСКИ АЛЦХАЙМЕР. Борисов днес няма нито дума за честванията на Шипка. Нито ред на профила му и страницата, пълни със селфита със селски тетки и самохвалство. Никой от гербавите не почете този ден – нито с думи, нито с дела. Нямаше ги и на върха. За тях Шипка тъне в забвение. Или пък се срамуват. Защото не са достойни. А най-вероятното е, защото в стремежът си да са лоялни към отвъдокеанските си господари, искат да забравят, че са българи. И нас да ни накарат да забравим. Нали скоро една гербава женица спомена, че САЩ са ни освободили от турско…Всъщност, националните предатели нямат място на тези места. Нямат правото да мърсят имената на героите на България.

– ПРЕЗИДЕНТЪТ ИМ ПРЕЧИ. Верноподаническите журналиститутки не се засрамиха на този свят ден, на святото място за всеки българин – Шипка, да питат Президентът как ще коментира думите на Баце, че шефът на НСО бил напуснал заради “непрестанните скандали в Президентството”. Журналистика, равна на махленска радиоточка, съобщаваща за поредните битови скандали в селото. Генерал Радев ясно им показа мястото, че е недостойно да отговаря на подобни махленски изказвания на един прост човек. Пък било той и премиер. И добави, че управлението на Борисов е закотвило България в дъното на Европа. Тук съм склонна леко да противореча на Президента. Не само в дъното на Европа, но и изобщо на дъното на нормалните и развити държави. И попита какво налага Борисов да крие Пацо Терасата чак в Испания. Риторичен въпрос, вероятно. Всички предполагаме какво го налага.

– НА ОЧИТЕ ИЛИ УШИТЕ СИ ДА ВЯРВАМЕ? Борисов отново сам се похвали, че са потвърдили международният кредитен рейтинг на България. Ми просперирали сме, според него. Всичко това на фона на новината, че пенсии са запорирани от ЧСИ за над 620 000 лева. Заради неплатени сметки за ток, парно, вода, сметки….Просперира ли държава, в която хората, работили цял живот, трябва да избират между животоспасяващи лекарства и сметки за ток и парно? Просперира ли държава, в която работещите живеят на заеми, защото доходите не им стигат за основните потребности? Отново риторичен въпрос. Отговорът се чете в очите на хората по улиците. Не на онези, които се снимат с мутрата, за да си запазят бизнеса, работата или просто да си осигурят по-добра кариера.

– НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ. Придворната астроложка Алена, на която звездите й го говорят, заподозря в сложен астрологичен заговор Президента Радев. Според нейни твърдения съвсем не било случайно обстоятелството кога е подписан указа за насрочване на местните избори. Явно според нея, Президентът е свикал верни астролози, които да му изчислят кога е ретроградният Меркурий, та точно тогава да издаде указа. Тя била сигурна, че е нарочно. Не знам за Меркурий, но вече имам усещането, че деградивният Дионисий и изперкалият Мнемоний твърде често се намесват в прогнозите. Дали скоро новините няма да започват с астрологична прогноза какво й го говорят звездите за по света и у нас!?!

Елена Гунчева

loading...
Load More Related Articles

Check Also

Държавата олеква в тежко време

Министър Ананиев току-що съобщи, че отменя своята вчерашна заповед за задължително носене …